avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calitate procesuala activa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calitate procesuala activa

Salut,
Am contestat in instanta, un poces verbal de contraventie, in calitate de pagubit. Politia invoca faptul ca nu am calitate procesuala activa art. 245 CPC, deoarece procesul verbal de contraventie nu este intocmit pe numele meu ci pe numele celui vinovat si doar cel vinovat are dreptul sa atace procesul verbal. In paralel am depus o plangere si la politie, iar raspunsul lor a fost sa atac procesul verbal in instanta. Acum tot ei sustin ca nu am calitate procesuala activa si cer respingerea actiunii formulate de mine. Cum pot arata (demonstra) in instant ca am calitate procesuala activa?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
imbroserv, utilizator
Cel mai recent răspuns: imbroserv , utilizator 09:14, 10 Martie 2014
Aveti calitate sa formulati plângerea daca acesta priveste despagubirile sau masura confiscarii ,conform art . 31 (2) din OG 2/2001.
In alte conditii nu aveti calitate sa contestati acel proces verbal.

Legea va da calitate, OG2/2001; contravenientul poate ataca PV si in privinta despagubirii si in privinta amenzii etc. Persoanele care au avut o paguba numai in privinta despagubirii.
Art. 31 alin 1 si 2 va dau calitate activa; alin. 1 zice ca PV se poate ataca in 15 zile, nu spune de catre cine, deci se ataca de orice persoana INTERESATA. Alin 2 zice "Partea vătămată poate face plângere numai în ceea ce priveşte despăgubirea, iar cel căruia îi aparţin bunurile confiscate, altul decât contravenientul, numai în ceea ce priveşte măsura confiscării."

Dupa cum vedem, aveti calitate activa daca ati suferit o paguba, caci legea va da aceasta calitate.
Buna dimineata,
Procesul verbal l-am atacat in instanta pe motiv de aplicare a legii in favoarea vinovatului, pentru completarea eronata a datei accidentului in autorizatie reparatie si pentru descrierea incompleta a daunelor suferite, desi in declaratia data de mine am descris ce daune am suferit.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea procesului verbal de persoana vatamata(nu amendata) Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Buna seara! Am o speta..este vorba de un acident rutier.....in cuprinsul procesului verbal in locul starii de fapt reale(cea ca nu s-a acordat prioritate de ... (vezi toată discuția)
Contraventie cnadr marcelpatrascioiu marcelpatrascioiu In data de 13 oct 2016 am primit prin posta un Proces verbal de constatare a contranentiei , respectiv circulatia fara Ronigneta valabila. PV se refera la o ... (vezi toată discuția)
Contestarea unui proces verbal elyen elyen Ce anume trebuie facut pt. a contesta un proces verbal al unei institutii,stiu ca la judecatoria in raza caruia exista sediu social,dar nu stiu ce anume ... (vezi toată discuția)