avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... putin ajutor va rog!! NOU
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

putin ajutor va rog!! NOU

buna, ma numesc R.B. am 33 de ani sunt din cluj napoca si as dori sa ma ajutati cu niste sfaturi in legatura cu cazul meu, pe care o sa il descriu in cele ce urmeaza! anul trecut in vara (2008 august) impreuna cu niste prieteni de familie ne am hotarat sa mergem in excursie in muntii apuseni la un baraj de acumulare, pe malul unui lac, zis si facut, am ajuns pe malul laculul, am campat, am instalat corturile,eram in jur de 15 persoane trupa nostra, iar langa noi mai erau campati in jur de inca 15 corturi , pe malul lacului era o barca aflata intro stare avansata de degradare, putreda, gaurita,si plina de dopuri, parea o barca parasita, nu avea nici vasle, cu acea barca se dadeau toti turistii din ziua acea,unii ne au spus ca e al nimanui si daca vrem sa ne dam si noi cu ea putem so facem linistit, am luat si noi barca sa ne dam cu ea, am fost 6 persoane in barca, dar cand am ajuns la mijlocul lacului, barca a inceput sa ia apa prin gaurile care erau in fundul barcii si sa scufundat, noi am sarit din ea si am inotat pana la mal, imediat dupa vreo ora a aparut un individ care a pretins ca e barca lui si nea cerut o suma uriasa de bani in prima faza (5000 euro, precizez ca o barca identica noua nu valoreaza mai mult de 1000 euro), a chemat politia, ne au luat datele, iar dupa 1 luna am fost chemati la sectia de politie din localitatea respectiva pentru declaratii sub acuzatia de furt calificat, am mers la declaratii , am colaborat cu dansii , am explicat ca nu am avut nici cea mai mica intentia de a fura barca respectiva, doar a ne da cu ea, mentionez ca am incercat sa ne impacam cu individul presupus proprietar, care printre altele ne a spus ca "nu am acte pe barca, da pot sa fac rost, ca am prieteni" iam oferit chiar o suma decenta, dar nu a vrut sa accepte. acum cateva zile ne a venit o citatie la procuror pentru "prezentare material" am angajat un avocat, sper sa reusim pana la urma sa facem ceva, caci nici prin gand nu ne a trecut sa furam barca acea care era mai mult o epava, nici macar gratis daca ne o dadeau nu aveam nevoie de ea! va multumesc, si as dori sa stiu parerea voastra despre acest caz, chiar si sfaturile sunt bine primite!!
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 12:46, 25 Aprilie 2009
Toate acestea se intampla atunci cand nu exista ratiune.(nu va fac morala), dar in primul rand trebuie sa aveti incredere in avocatul d-voastra.
Asa cum ati detaliat speta, eu nu intrevad ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiuni prevazute si pedepsite de art.209 Cod Penal.
Incadrarea ar putea fi alta, dar fie...
Sper sa scapati cu neanceperea urmaririi penale!
intradevar am gresit urcandu-ne in acea barca degradata, sincer nu ne am gandit ca se va scufunda! am uitat sa mentionez ca nici unul dintre noi nu avem cazier!
Da, fapta intruneste elementele infractiunii de furt. Art. 208 C. penal, alin 4 -Constituie furt luarea unui vehicul , cu scopul de a-l folosi pe nedrept( in speta aceasta avem o barca..) .pe lenga folosirea pe nedrept , chiar daca barca era gaurita( se poate presupune ca ar fi fost mai greu sa se scufunde daca nu ar fi fost deja deteriorata) insa nu stiu daca acest aspect are vreo relevanta, proprietarul , chiar daca nu are acte ( in materia bunurilor mobile, simpla posesie valoreaza proprietate) .El poate demonstra pe mai multe cai ca barca i i apartinea. Va sfatuiesc sa colaborati cu organele de cerecetare , asa cum ati si facut-o, si in speranta ca avocatul ales de dvs. va reusi sa obtina pt dvs . o suma cat mai mica ca plata aprejudiciului, va urez succes:)
mar interesa in mod special daca putem fi condamnati chiar si cu suspendare, pentru ca nu dorim sa avem cazierele patate, si cum am putea evita acest lucru??
eu ma intreb daca nu ai putea sa-i scoti barca la mal si sa o faci sa nu mai sa scufunde , am citit ca radeau judecatorii in instanta de Becali , nu stiu daca nu ti se va intampla si tie cu barca scufundata

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate asupra unei epave din marea neagra raileanu raileanu In Marea Neagra, in zona costiera a Romaniei la circa 2 mile de mal, am gasit o epava a unei nave scufundata in urma cu circa 50 ani. Ce regim juridic are ... (vezi toată discuția)
Furt lcd-uri cristianovici cristianovici impreuna cu un angajat am incercat sa furam 4 lcd uri dintr un hypermarket. am fost prinsi..a venit politia ..s a recuperat pe loc prejudiciul..am recunoscut ... (vezi toată discuția)
"furt din magazin" baiat21 baiat21 Ieri eram intr-un hypermarker , anume Profi si vroiam impreuna cu un prieten sa facem un videoclip intitulat cu \\\\" Ce sa nu faci in viata ? \\\\" (adica ... (vezi toată discuția)