avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nerespectarea hotararii definitive de catre APIA; ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nerespectarea hotararii definitive de catre APIA; procese-verbale anulate=precedent periculos

Buna ziua.Am depus la APIA cerere pt subventii teren din anul 2007.Am continuat in 2008,2009 iar in2010 functionarul apia mi-a adus la cunostinta ca s-au reconfigurat blocurile fizice,eu fiind pus in imposibilitatea de a depune cererea pe 2010 pe toata suprafata detinuta,ca in anii anteriori.Acest fapt mi-a fost imputat mie si a condus la aplicarea "sanctiunilor multianuale" de 288% retinute mie in 2011,2012,2013.Suma totala imputata mie nu mi-a fost comunicata,de fiecare data cind am fost la APIA spunindumi-se ca "sistemul" calculeaza,eu fiind la bunul plac al "sistemului".IN decembrie 2012,am primit 2 "procese-verbale de stabilire a neregulilor si creantelor bugetare",prin care mi se cerea sa restitui sumele primite ca subventie teren in 2007 si 2008.Am contestat in termen dar contestatia a fost respinsa de APIA.M-am adresat instantei de contencios cu o actiune "contestare act administrativ" in febr 2013.IN 10 oct 2013 sa pronuntat s.c 6471 prin care se admite actiunea in parte si se anuleaza raspunsul la contestatie(referitor la ambele p.v.-2007,2008) precum si un p.v. emise de APIA.Dupa comunicarea s.c.6471 si scurgerea termenului legal de 15 zile m-am prezentat la arhiva unde grefiera a aplicat stampila cu defintiv si irevocabil pe 19 dec 2013.In aceeasi zi am depus o cerere indreptare eroare materiala in sensul includerii in dispozitivului s.c. si al celui de-al doilea p.v.Am adus si la cunostinta APIA ca s.c. 6471 este definitiva si irevocabila cerind sa fie pusa in aplicare.APIA,prin director mi-a raspuns ca a depus recurs refuzind sa dea curs solicitarii mele.Consultind portalul just.ro am vazut ca data declarare recurs 13-01-2014,eu avind mentiunea de definitiv din 19-12-2013.Din discutii am aflat ca s-a pus presiune pe anumiti funtionari,cazul meu putind fii un precedent grav in situatia mea aflindu-se zeci de mii de tarani romani.M-am hotarit sa expun situatia mea vazand in aceasta dimineata la stirile Pro ca doar in jud BN sunt procese verbale de recuperare de 4 milioane euro,bani imputati unor tarani simplii,neinformati,fara internet sau telefoane scumpe si fara autoritati care sa-i sprijine.Eu sunt dispus sa merg pina la capat in demersul meu si in speranta ca nu am plictisit si in masura in care cineva poate sa ma informeze rog sa-mi spuneti la ce pot sa ma mai astept din partea "sistemului apia".cu multumiri Dan Cimbru.

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii protejat de o instanta judecatoreasca georgetta9 georgetta9 Un litigiu din 2000 intre debitor si creditor. Din start, un inscris semnat de persoana juridica a fost atribuita persoanei fizice (fiind simultan una si ... (vezi toată discuția)
Desfãºurarea procesului în fond ºi recurs raul82io raul82io Buna ziua tuturor! Am expus aici mai demult o problema legata de un accident rutier in care am fost implicat. Ideea e urmatoarea: am avut un proces verbal ... (vezi toată discuția)
Proces cu casa de pensii marusca marusca Am urmatoarea intrebare: pe vechiul cod civil procesele cu casele de pensii aveau doua grade de jurisdictie,respectiv fond la tribunal si recursul la curtea de ... (vezi toată discuția)