avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa timbru poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa timbru poluare

Buna ziua,
Am primit un instiintare de restituire a taxei de poluare in data de 5 februarie. Banii Trebuiau ridicati in data de 24 februarie dar de la casieria trezorerie mi s-a spus ca nu mai sunt bani. Nu am primit o hartie cara sa dovedeasca asta.
Ulterior am facut o cerere pentru a primi o hartie de la finante ca nu am primit aceasta taxa.
Cei de la finante initial mi-au dat o hartie in care spun ca mi-a fost restituita taxa dar le-am explicat ca nu am primit banii si ca momentan nu se mai dau bani inapoi.
Au spus ca imi vor da o hartie in care specifica ca nu mi-a fost restituita taxa dar au fost intocmite actele de catre ei pentru a mi se restitui de catre trezorerie.
Acesta hartie ma ajuta sa pot vinde maxina unuia dintre parinti, fara a plati noua taxa?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 12:48, 10 Martie 2014
Din cate stiu singura modalitate de a inmatricula (si de a instraina totodata) un autoturism fara plata taxei de timbru (taxa ponta) este dobandirea lui prin succesiune, adica proprietarul a decedat. Situatia d-voastra este interesanta, ma gandesc unde bateti : si cu banii luati si cu masina instrainata :) ! Dar pt. a o instraina va trebuie un act de la anaf in care sa se scrie daca s-a recuperat sau nu taxa de poluare.
Incercati manevra, la cat de indolenti si habarnisti sunt functionarii publici e posibil sa va reuseasca manevra. Succes !
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
DlGoe, utilizator
DlGoe a scris:

Dar pt. a o instraina va trebuie un act de la anaf in care sa se scrie daca s-a recuperat sau nu taxa de poluare.

O sa obtin actul in care scrie ca nu mi-am recuperat taxa, dar cu mentiunea ca mi s-a facut dosar pentru recuperarea ei.
O sa revin cu exact ce se mentioneaza in doument cand il primesc.

Ce sa va zic ?! Daca amploiatii de la finante stiu cat de cat ce e ala un computer si mai catadicsesc si sa-l puna la treaba nu veti reusi mare lucru. Si va spun si de ce : va vor elibera un act in care vor scrie ca v-ati castigat in instanta restituirea taxei de poluare. Tradus inseamna ca la o instrainare a autoturismului cumparatorul va plati taxa de timbru. Ca d-voastra nu v-ati primit efectiv banii, nu schimba situatia, adica nu desfiinteaza decizia curtii de apel. Eu asa vad lucrurile. Cum sa reveniti la situatia anterioar procesului, adica sa figurati cu taxa nerestituita, chiar ca nu stiu. Poate sa stati si sa nu luati banii 5 ani, pana vi se prescrie restituirea :D A mai postat cineva o ciudatenie, voia sa plateasca ,,anticipat" taxa de timbru, adica autoturismele raman unde sunt, la actualul proprietar, dar sa fie cu taxa de timbru platita. Fiinbd vorba de autoturisme inmatriculate pe firma. ar avea o logica treaba. Daca firma-mi vinde mie, persoana fizica, masina, eu nu mai platesc cateva mii de euro, i-a platit firma, bani pe care i-am bagat pe cheltuieli si i-a tras sapca pe ochi si lui ponta/anaf-ului. Daca mai sunt si actionar la firma, e si mai bine !
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare cerere restituire taxa poluare toby18 toby18 pentru a depune la finante cerere de restituirii a taxei de poluare (platita in iulie 2010) este ok de utilizat modelul care l-am gasit mai vechi postat in ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare dutoiu dutoiu As dori un model de cerere de chemare in judecata a Prefecturi Judetului Prahova reprezentanta teritoriala a Guvernului Romaniei pentru recuperarea Taxei de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa poluare(auto) danutz01 danutz01 Am introdus in tara , in luna octombrie 2008 un autoturism provenind din Germania.Am platit taxa de poluare si am inmatriculat in Romania ... (vezi toată discuția)