avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obligatii sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obligatii sediu social

Buna ziua.
Am o intrebare: daca-i pun la dispozitie, unei cunostinte, locuinta mea, pentru a fi declarata sediu social pentru o firma noua, fara a ma implica in alt fel, ce obligatii imi revin, pot avea complicatii? Multumesc pentru orice opinie.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 12:58, 13 Martie 2014
Va sfatuiesc, in primul rand, ca la intocmirea actului pentru sediul social (orice va fi, contract de comodat sau de inchiriere), sa treceti la adresa imobilului, inclusiv numarul camerei, pentru ca pe viitor, daca veti mai dori sa stabiliti sedii sociale la aceeasi adresa, sa o puteti face fara sa intampinati probleme.
Ceva complicatii ar putea aparea in momentul in care sediul social expira sau nu mai doriti sa apara ca figurand la dvs. acasa, in acest caz societatea respectiva va trebui sa solicite radierea sediului de la adresa, printr-o cerere adresata Registrului Comertului, procedura simpla. Daca nu va proceda astfel, va trebui sa solicitati dvs. radierea sediului, ceea ce e ceva mai complicat si ati pierde timp. Depinde pana la urma cum va intelegeti cu persoana respectiva.
Multumesc
Inca un sfat: prin contractul de comodat sau inchiriere pe care il veti semna cu societatea chiriasa, nu acordati dreptul de subinchiriere, intrucat va puteti trezi ca in spatiul proprietatea Dvs. sa isi stabileasca sediul muuult mai multe societati comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament cu destinatia de sediu social Alexnastase Alexnastase Buna ziua, Vreau sa inchiriez un apartament pentru al folosi ca sediu social pentru mai multe societati comerciale(mai exact 3 pentru ca apartamentul are 3 ... (vezi toată discuția)
Pot inregistra o firma la acelasi sediu social ca si alta firma, prima firma avandu-l expirat. trismegist100 trismegist100 O persoana a inchiriat un sediu social acum 8 luni de zile pe o perioada de 6 luni altei unei persoane, pentru inregistrarea firmei, persoana data nu si-a ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa scap de un sediu social corinana corinana Buna ziua, am urmatoarea problema: Am inchiriat timp de un an o garsoniera proprietate personala unei firme cu actionariat grecesc. Ei m-au rugat si eu am ... (vezi toată discuția)