avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de comodat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de comodat

buna ziua !pentru a infiinta o firma - domeniul salon de coafura-frizerie ,nu detin spatiul ,urmeaza sa inchiriez un spatiu: pot incheia un contract de comodat ?
Va rog daca se poate sa ma informati si de acte costuri utile,conditii pentru a deschide un salonde coafura.
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
adno, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulia Malis Popa , Consilier juridic 15:05, 11 Martie 2014
Puteti incheia un contract de comodat, daca este de acord si proprietarul.

In ceea ce priveste actele de infiintare ale SRL-ului, depinde daca doriti srl cu asociat unic sau cu mai multi asociati, in principiu, veti avea nevoie de dovada rezervarii denumirii (se poate obtine de la Registrul Comertului); un act constitutiv (preferabil intocmit de o persoana avizata); dovada depunerii capitalului social (la orice banca doriti), in copie; actul ce face dovada sediului social (puteti stabili sediul social in acelasi loc unde doriti sa desfasurati si activitatea, desi mai sigur pt dvs. ar fi poate sa il stabiliti la dvs. acasa, daca detineti o locuinta in proprietate), acord din partea vecinilor si al asociatiei de proprietari (daca activitatea se va desfasura intr-un bloc de apartamente); declaratie de asociat si administrator (daca e una si aceeasi persoana; daca sunt diferite, vor fi declaratii diferite); specimen de semnatura administrator; declaratia persoanei juridice ca sunt indeplinite conditiile pentru functionare; copie CI asociat si administrator; avize corespunzatoare - toate actele trebuie aranjate intr-un dosar, iar acesta trebuie depus la Registrul Comertului.
Oricum, va sfatuiesc sa apelati la ajutor de specialitate, avand in vedere ca operatiunea nu este foarte accesibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl angcris angcris Vreau sa infiintez un SRL. Cu ce trebuie sa incep ? Care sunt pasii de urmat ? Te poti ocupa singur de infiintare sau e mult mai comod sa apelezi la un avocat? ... (vezi toată discuția)
Costuri infiintare srl 2dsmart 2dsmart buna ziua vreau sa infiintez un srl cu un capital social de 200ron si 5 coduri CAEN spuneti-mi care sunt costurile infiintarii firmei si ordinea ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl YoN_3L YoN_3L Buna. Sunt din Republica Moldova si imi fac studiile in Romania. Pot sa infiintez SRL? daca da, atunci care sunt actele necesare? (vezi toată discuția)