avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract CASS

Valoarea lunara a unui contract de CASS depinde de veniturile pe care le-am obtinut anul precedent(declaratia 200) prin vanzarea titlurilor de valoare(actiunile)? Mentionez ca nu am alte venituri.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 02:39, 1 Aprilie 2014
Pentru veniturile obtinute din vanzare actiuni, veti primi acasa decizie de impunere in urma depunerii D200, pentru cass. Nu e vorba de contract.
Pai nu pot sa fac un contract de asigurare de sanatate acum pentru a deveni asigurat si a nu mai primi anul viitor o alta decizie de impunere?
george-neagu a scris:

Pentru veniturile obtinute din vanzare actiuni, veti primi acasa decizie de impunere in urma depunerii D200, pentru cass. Nu e vorba de contract.


Daca ati dori sa faceti un contract direct cu casa de sanatate, este valoare minima lunara de plata care rezulta din aplicarea procentului de 5,5% la valoarea salariului minim pe economie care in aceasta luna este de 850 lei.
Pentru veniturile obtinute din vanzarea titlurilor de valoare nu se plateste C.A.S.S.

Daca vreti sa fiti asigurat si nu aveti alte venituri puteti plati C.A.S.S. la nivelul salariului minim pe economie (in perioada 01/01/2014 - 30/06/2014 este 850 x 5,5% = 47 lei/luna).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiar consultatii medicale danny20164 danny20164 O persoana care nu mai este angajata,avand venituri doar din cedarea folosintei bunurilor,oprindu-i-se cas 5,5% din venitul realizat,are dreptul de a beneficia ... (vezi toată discuția)
Cum platesc c.a.s.s.cu venituri numai din tranzactiile cu actiuni pe bursa forumistul forumistul Sunt o persoana fara ocupatie si am inceput sa tranzactionez actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti. In aceasta luna am facut cateva vanzari de actiuni, in urma ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza cass pentru veniturile din chirii ? cristina956 cristina956 Este adevarat sau nu ? 1. \\\\"Mai exact, suma asupra careia se va aplica cota de 5,5% a contributiilor de asigurari sociale de sanatate nu va fi mai mica de ... (vezi toată discuția)