Buna ziua. A-si vrea sa prezint o situatie, privind salarizarea functionarilor publici, va rog sa dati cu parerea, eventual niste sugestii, idei pentru rezolvarea situatiei.
Sunt functionar public din anul 2008, am fost incadrat ca referent principal cu un salariu de incadrare de 740 de lei, o colega, tot din anul 2008 este functionar public, dar ca referent superior, datorita vechimii mai mari in munca, cu un salariu de incadrare cca. 950 lei..
In 2010 salariile au fost taiate, inghehate, cine mai stie cum au fost. In anul 2013 am fost reincadrati, ca inspectori asistenti, amandoi. Diferenta de salariu este undeva pe la 400 de lei. In salariul de baza intra salariul afferent postului, incadrarii, care a ramas neschimbata, 740 lei, desii nu mai sunt referent cu studii medii, ci inspector asistent, precum si sporul de vechime, precum si inca un spor de 25%. Inrebarea mea este, ca daca suntem angajati pe aceeasi post, aceleasi conditii de munca, aceleasi atributii, aceeasi incadrare (diferenta ar fii vechimea – de 5%), nu ar trebui sa avem cam aceeasi salariu? Acest lucru nu este discriminare, unde este principiul egalitatii?
Salarizarea in 2012
ElinaM
iata ca si mai ales iata cum si pentru anul 2012 au aparut HG 1225/2011 si mai ales L 283/2011 asa ca va trebui sa ne reincadram. problema este tot cu ... (vezi toată discuția)