Buna ziua ,
Mama mea detine un apartament la care ar avea drept de mostenire fiica sa , adica eu si fiul fratelui meu decedat;
Exista un testament facut de mama mea in favoarea mea , dar as dori sa fac un act de vanzare- cumparare pentru a fi mai sigura ca testamentul nu va fi atacat;
As dori sa stiu daca imi puteti spune cam cat ar costa taxele si impozitele pentru actul de vanzare- cumparare catre mine, la o valoare de 55000E de piata , sau daca se poate declara o valoare mai mica (pana unde ?) ca sa platesc mai putin taxe si impozite pentru actul de vanzare cumparare .
Multumesc
In afara de taxe, aveti grija ca si contractul de vanzare cumparare poate fi atacat. Daca nu exista pret este o donatie, donatie care poate fi supusa reductiunii ca si testamentul.
de catre cine poate fi atacat testamentul ?
doar de catre fiul fratelui meu raposat ?
exista si o persoana care sta in concubinaj cu mama mea de peste 10 ani .
Multumesc
Puteti face contract de vanzare iar pretul sa fie din grila notariala(mai mic) dar fara clauze (uzufruct, intretinere) dar ca sa puteti dovedi "pretul" este indicat sa fie platit prin transfer bancar. Atat testamentul cat si un contract cu clauze se socotesc conform codului civil "donatie deghizata" iar nepotul poate cere la decesul mamei dvs. reductiunea liberalitatilor excesive daca nu mai este nimic de mostenit.Oricum si daca ar castiga, primeste doar 1/2 din ce ar avea dreptul in mod normal .
Testament
ContSters308967
Buna seara,
Am o problema legata de atacarea testamentului.Fratele meu a decedat,la 7 ani dupa el a decedat si mama mea,in decursul acestor ani eu am primit ... (vezi toată discuția)
Impartire proprietate
cdtr
Tata decedat.suntem doi frati, mama si copilul meu major. care este procedura pentru ca sa por ceda partea mea copilului meu ..mama mea la fel.. cedand ... (vezi toată discuția)