avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de maternitate 2014
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de maternitate 2014

Buna ziua!
Imi puteti spune va rog ce data minima/maxima trebuie sa aiba certificatul eliberat de medic pe care trebuie sa il duc angajatorului?
Doresc sa intru in concediu prenatal incepand cu data de 1 aprilie 2014.
Va fi suficient acest certificat medical adus angajatorului, pentru toata perioada de concediu pre si post natal? Mai trebuie sa ii aduc si alte acte?
Se mai depune vreun act sau cerere la primarie sau in alta parte in vederea obtinerii indemnizatiei pentru concediul de maternitate, sau totul se rezolva de catre angajator in urma primirii certificatului medical?
Exista vreo modificare legislativa in acest sens, sau indemnizatia pentru concediul de maternitate ramane de 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificatul de concediu medical?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:58, 10 Martie 2014
1. Pentru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) nu va trebuie decat certificatul medical, certificat pe care il duceti lunar la angajator pana la data de 5 ale lunii pentru luna precedenta.

2. Certificatul medical se elibereaza lunar de catre medicul de familie, pana se implinesc cele 126 de zile.

3. - Pentru concediul de maternitate nu mai este nevoie de alte acte.
- Primaria nu are nici o treba cu concediul de maternitate.

4. - Indemnizatia zilnica pentru concediul de maternitate este de 85% din baza de calcul.
- Baza de calcul este format din media veniturilor brute pe cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul ubemadi ubemadi Din 14 februarie intru in concediu prenatal...m-ar interesa toti pasii care trebuie urmati pe mai departe,ce acte trebuie sa depun pt acest concediu si pt cel ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si post-natal alexa1305 alexa1305 Buna ziua.As vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru cele 126 de zile de concediu pre si post-natal, de asemenea si indemnizatia de maternitate de 2 ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal marusia80m marusia80m Buna ziua, as vrea sa stiu daca procentul de 85 % de la concediu prenatal si cel pentru cresterea copilului se calculeaza din venitul net sau 85 % din venitul ... (vezi toată discuția)