avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Societate radiata, situatie patrimoniu nelamurita
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Societate radiata, situatie patrimoniu nelamurita

Buna ziua!Am fost plecat din tara iar acum am alat ca ONRC mi a radiat societatea comerciala in 2011 pe motiv de bilant nedepus.Problema este ca am un imobil pe firma si nu stiu cum as putea acum sa il trec pe numele meu(eram asociat unic si administrator).multumesc!(Onrc a radiat firma din oficiu fara numirea unui lichidator)
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:01, 12 Martie 2014
Sunteti sigur ca asa s-a intamplat? Radierea se face in baza unei hotarari judecatoresti. Nu ati avut nimic de plata la stat?? Amenzi, impozite, etc?? Chiar asa, a radiat onrc-ul firma fara plata vreunei taxe??
Dar ma rog, sa presupunem ca este radiata. In cazul asta mergeti la ONRC si faceti o cerere de transfer bunuri de pe firma, catre dvs. persoana fizica. Cu hartia respectiva mergeti la fisc si va declarati bunul pentru impozitare si totodata trebuiea sa inscrieti bunul la cartea finciara. Asta este tot.
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2014
trandafir2, moderator
Chiar asa s a intimplat. Exista hotarirea judecatoreasca data de jud delegat la cererea onrc,nu s a desemnat lichidator,probabil ca ei au trimis citatie la sediul social,nu au fost datorii la finante sau terti,dar existau in balante stocuri si patrimoniu(imobilul precizat).In fine radierea este un fapt implinit din 2011 si inteleg ca nu se mai poate face nimic.Primele 10 alineate din art 237 din legea 31 privind dizolvarea si radierea sc ar trebui sa lamureasca situatia mea(in special al 10) dar am fost la onrc iar ei nu stiu nici o rezolvare cu privire la patrimoniu,pot sa mi dea eventual hotarirea jud privind radierea la cererea lor pt nedepunere bilant. Am gasit o speta pe net asemanatoare in care biroul de carte funciara nu vrea sa transfere dreptul de proprietate asupra unui imobil de pe sc radiata pe administrator decit daca se stipuleaza explicit in hotarirea jud(chiar daca in lege la alin 10 este prevazut)iar in prezent la onrc nu se mai poate face nici o modificare. Este o situatie ambigua iar din discutii parerile sint impartite si se pare ca nu exista o varianta categorica si legala. Pentru orice opinie sint recunoscator. multumesc!
(10) Bunurile ramase din patrimoniul persoanei juridice radiate din registrul comertului in conditiile alin. (8) si (9) revin actionarilor. Acest drept se prescrie in termen de 6 luni de la comunicarea incheierii de radiere.

Acum se pune intrebarea, vi s-a comunicat respectiva incheiere de radiere?
Daca vi s-a comunicat, inseamna ca exista dovada comunicarii, daca nu ...parerea mea ca puteti initia o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl dizolvat la cererea orc imobile pe srl Fekete Balazs Fekete Balazs Am si eu o speta interesanta. Societatea comerciala a fost radiata la cererea ORC iar societatea respectiva are in proprietate un imobil, o cladire. Acuma ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate asociat unic dupa radierea societatii diana petculescu diana petculescu Situatia este urmatoarea: nu pot face carte funciara pe numele meu, pentru bunul imobil ce-mi revine ca asociat unic dupa radierea societatii, fara lichidare, ... (vezi toată discuția)
Radiere srl asociat unic, fara activitate, fara patrimoniu - situatie financiara de lichidare relini relini Buna ziua! Am o intrebare legata de radierea unui SRL fara patrimoniu si activitate de la infiintare pana in prezent. Am trecut deja de prima etapa si avem ... (vezi toată discuția)