avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la mostenire

Buna seara ma numesc ionela si sunt din slatina,problema se pune in felul urmator: eu am fost crescuta de bunica mea inca de la varsta de 2 ani si jumatate , aceasta are trei copii , sotul i.a decedat acum 4 ani acesta nelocuind cu noi in toata aceasta perioada de cand eu am stat cu ea . Acum in prezent eu m.am casatorit si m.am mutat la sotul meu care locuieste in acelasi bloc insa la etajul 1 iar bunica cu care locuisem pana anul trecut sta la parter, as vrea sa stiu si eu din punct de vedere legal daca am dreptul la o parte din mostenire, avand in vedere ca am copilarit in apartamentul bunicii mele, as dori sa imi ramana mie dar daca nu se poate macar sa stiu daca am dreptul la ceva din el( din apartament). Ea este foarte bolnava insa in continuare eu impreuna cu sotul meu ne ocupam de ea, ce as putea face in aceasta situatie. Si inca ceva daca bunica mea se decide sa imi lase mie totul cum ar trebui sa procedam? Ce acte trebuie facute? Mentionez faptul ca bunica mea detine doar contractul apartamentului si nimic mai mult. Astept raspuns . Va multumesc.
Apartamentul buinicii va fi mostenit de catre descendenti, deci de copii.
Mostenitorii bunicului dvs. sunt : bunica cu 1/4 si cei trei copii ai lor cu 3/4 din mostenire. Masa succesorala dupa bunicul : este 1/2 din apartament daca acesta a fost cumparat de bunici in timpul casatoriei lor. Dvs. nu aveti nici un drept daca parintele dvs. traieste (fiul bunicii). Bunica va poate vinde partea sa din mostenire cu clauza de intretinere si habitatie viagera daca doreste acest lucru. Trebui ca mai intai sa deschideti succesiunea bunicului sa se stabileasca cine sunt mostenitorii si cotele acestora intr-un certificat de mostenitor. Daca ceilalti doi copii ai bunicii renunta la mostenire, si parintele dv. dupa bunica e de acord , bunica va poate vinde intreg imobilul, in caz contrar ii veti despagubi la partaj .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate lasa mostenire astfel ? Dorky Dorky Bunicul meu are un baiat si-o fata, bunica, adica sotia lui nu mai traieste. Sa zicem ca eu sunt nepotul bunicului, fiul fetei lui. Bunicul are un ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie cu scutire de raport cu drept de habitatie viagera raducristiana raducristiana BUNA ZIUA, Ma numesc R. R. si vreau sa va prezint si eu un caz: Matusa mea in anul 2006 imi doneaza apartamentul dobindit de dansa in anul 2001 in urma ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la tatal decedat Octav1996 Octav1996 Buna ziua, tatal meu a decedat in urma cu 4 ani si jumatate.Dupa divortul de mama nu s-a casatorit si nu are alti copii. Cand a achizitionat in 2002 un ... (vezi toată discuția)