avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire de la tatal decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire de la tatal decedat

Buna ziua, tatal meu a decedat in urma cu 4 ani si jumatate.Dupa divortul de mama nu s-a casatorit si nu are alti copii. Cand a achizitionat in 2002 un apartament cu drept de habitat pentru parintii lui.Tatal acestuia a murit ,iar bunica se importiveste sa imi dea dreptul la apartament si masina. Mentionez ca bunicii mei au un apartament cu 3 camere.Eu am intrat in posesia unui certificat cu calitate de unic mostenitor . Cum procedez mai departe ?
Cel mai recent răspuns: Rezolvatorul , Consilier juridic 17:01, 15 Septembrie 2014
Trebuie dezbatuta mostenirea.
Notarul se ocupa.
În primul rând trebuie să deschideti un dosar de succesiune cu bunurile pe care le detinea tatal in momentul decesului, apartamentul, masina, etc.
In privinta apartamentului, atata timp cat exista o clauza de habitație viagera, nu puteti intra in posesia lui, decat dupa decesul bunicii Dvs. (mama tatalui Dvs.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire mel 75 mel 75 buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta ... (vezi toată discuția)
Doua drepturi de habitatie viagera minflo minflo Buna ziua, Am citit cazurile de habitatie viagera de pe acest forum, totusi nu am gasit un caz in care cel cu drept de habitatie (abitatie) viagera are mai ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii lupas  alexandra lupas alexandra Mama a decedat in ian. a.c. Care este termenul legal in care pot face dezbaterea succesiunii?Sunt singurul mostenitor si din motive financiare nu pot estima ... (vezi toată discuția)