Va rog sa ma ajutati si pe mine în următoarea problemă. Tatăl meu a primit, în luna ianuarie, titlul de proprietate pentru o suprafaţă de teren retrocedată în baza legii 18/1991. Deoarece depusese cererea de reconstituire a dreptului de proprietate cu mulţi ani în urmă (în termenul prevăzut de lege), însă cei de la primăria locală tergiversau acordarea titlului de proprietate, a acţionat autorităţile locale în judecată pentru acordarea acestui titlu. Deoarece era bolnav, a dat procură sorei sale să-l reprezinte la tribunal şi să se ocupe în numele lui de acţiunea în justiţie. Sora sa, însă, s-a trecut şi pe ea ca petent şi a solicitat eliberarea titlului de proprietate pe numele ambilor - al tatălui meu şi al ei, scriind în cererea înaintată instanţei că ambii au solicitat, la vremea respectivă, reconstituirea dreptului de proprietate, ceea ce este fals, deoarece ea NU a făcut acest lucru niciodată, nici în termenul legal şi nici mai târziu. Hotărârea instanţei (care nu a verificat dacă au solicitat ambii acest lucru), definitivă, a fost că obligă autorităţile locale să le elibereze reclamanţilor (tatălui meu şi sorei sale) titlul de proprietate, în motivarea instanţei arătându-se că "reclamanţii au solicitat reconstituirea dreptului de proprietate", la momentul la care prevedea legea, fapt care este, însă valabil doar în ceea ce-l priveşte pe tatăl meu.
Deoarece aceste retrocedări se fac exclusiv pentru cei care au depus cerere de retrocedare, autorităţile au eliberat acest titlu de proprietate NUMAI pe numele tatălui meu, singurul dintre fraţi care a depus această cerere. Tatăl meu a decedat, iar eu sunt unicul său moştenitor, deci moştenesc - conform titlului de proprietate eliberat la începutul acestui an - şi acea suprafaţă de teren. Mătuşa mea merge însă peste tot cu acea hotărâre judecătorească şi solicită tot felul de acte în baza ei, spunând că este coproprietara terenului, deşi - repet - acea decizie a instanţei este urmare a declaraţiei ei mincinoase (făcută cu voie sau fără voie, nu contează). Chiar şi la cadastrist s-a dus cu această hotărâre, iar acesta mi-a spus că trebuie să o ia în considerare la depunerea actelor pentru cadastru. Ce pot face eu în această situaţie, pentru a nu mai exista două acte divergente? Cine este vinovat de această situaţie?
Mulţumesc foarte mult