avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept obtinut in baza unei declaratii false in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept obtinut in baza unei declaratii false in instanta

Va rog sa ma ajutati si pe mine în următoarea problemă. Tatăl meu a primit, în luna ianuarie, titlul de proprietate pentru o suprafaţă de teren retrocedată în baza legii 18/1991. Deoarece depusese cererea de reconstituire a dreptului de proprietate cu mulţi ani în urmă (în termenul prevăzut de lege), însă cei de la primăria locală tergiversau acordarea titlului de proprietate, a acţionat autorităţile locale în judecată pentru acordarea acestui titlu. Deoarece era bolnav, a dat procură sorei sale să-l reprezinte la tribunal şi să se ocupe în numele lui de acţiunea în justiţie. Sora sa, însă, s-a trecut şi pe ea ca petent şi a solicitat eliberarea titlului de proprietate pe numele ambilor - al tatălui meu şi al ei, scriind în cererea înaintată instanţei că ambii au solicitat, la vremea respectivă, reconstituirea dreptului de proprietate, ceea ce este fals, deoarece ea NU a făcut acest lucru niciodată, nici în termenul legal şi nici mai târziu. Hotărârea instanţei (care nu a verificat dacă au solicitat ambii acest lucru), definitivă, a fost că obligă autorităţile locale să le elibereze reclamanţilor (tatălui meu şi sorei sale) titlul de proprietate, în motivarea instanţei arătându-se că "reclamanţii au solicitat reconstituirea dreptului de proprietate", la momentul la care prevedea legea, fapt care este, însă valabil doar în ceea ce-l priveşte pe tatăl meu.
Deoarece aceste retrocedări se fac exclusiv pentru cei care au depus cerere de retrocedare, autorităţile au eliberat acest titlu de proprietate NUMAI pe numele tatălui meu, singurul dintre fraţi care a depus această cerere. Tatăl meu a decedat, iar eu sunt unicul său moştenitor, deci moştenesc - conform titlului de proprietate eliberat la începutul acestui an - şi acea suprafaţă de teren. Mătuşa mea merge însă peste tot cu acea hotărâre judecătorească şi solicită tot felul de acte în baza ei, spunând că este coproprietara terenului, deşi - repet - acea decizie a instanţei este urmare a declaraţiei ei mincinoase (făcută cu voie sau fără voie, nu contează). Chiar şi la cadastrist s-a dus cu această hotărâre, iar acesta mi-a spus că trebuie să o ia în considerare la depunerea actelor pentru cadastru. Ce pot face eu în această situaţie, pentru a nu mai exista două acte divergente? Cine este vinovat de această situaţie?
Mulţumesc foarte mult

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca emisa pe baza unei solicitari (motivatii) eronate a reclamantilor alex68 alex68 Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema. Tatal meu a mostenit de la parinti o suprafata de padure (in baza Legii 18 si a celor ulterioare ... (vezi toată discuția)
Teren revendicat l18 danimik danimik Stimati Domni/Stimate Doamne, Va expun pe scurt situatia mea: tatal meu impreuna cu fratele lui au facut in baza legii 18 o cerere de retrocedare a unui ... (vezi toată discuția)
Acces la un dosar in care nu sunt parte, dar sunt direct implicat (afectat) elenagabi elenagabi Buna ziua, vă rog mult să mă lămuriţi şi pe mine în legătură cu următorul aspect. O ruda a mea a chemat in judecată două autorităţi locale ... (vezi toată discuția)