avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare judecatoreasca emisa pe baza unei solicitari ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare judecatoreasca emisa pe baza unei solicitari (motivatii) eronate a reclamantilor

Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema. Tatal meu a mostenit de la parinti o suprafata de padure (in baza Legii 18 si a celor ulterioare privind reconstituirea dreptului de proprietate). Deoarece primaria locala a tergiversat foarte mult acordarea titlului de proprietate, a depus o actiune in instanta pentru ca instanta să oblige autorităţile locale să-i elibereze acest titlu de proprietate. In demersul in fata instantei i s-a alaturat sora lui, in primul rand deoarece el era grav bolnav si nu putea merge in alta localitate l-a proces, asa ca a dat procura sorei sale sa-l reprezinte. Sora lui s-a alaturat si demersului judecatoresc, in sensul ca solicitarea a fost facuta atat in nmele tatalui meu, cat si si al sorei sale, aratand, in motivatie, ca sunt mostenitorii legali ai părinţilor lor şi că "au solicitat reconstituirea dreptului de proprietate" asupra suprafeţei respective. Problema este că, din anumite motive, numai tatăl meu a solicitat acea reconstituire a dreptului de proprietate, iar sora lui nu a făcut nicio solicitare. Instanţa a decis, in baza solicitării, să oblige autorităţile locale să acorede reclamanţilor titlul de proprietate, evocâbd în motivare faptul că "au solicitat reconstituirea dreptului de proprietate". Dat fiind faptul că restituirile în baza acestor legi (Legea 18 si cele ulterioare) se fac exclusiv în baza cererii, autoritatile locale au eliberat, in urma cu cateva zile, tiitlul de proprietate numai pe numele tatalui meu, singurul care a solicitat reconstituirea dreptului de proprietate.
Din cauza neconcordanţei între Titlul de proprietate şi prevederile hotărârii judecătoreşti eu am acum probleme la înscrierea terenului la Registrul Agricol. Deoarece în acest caz greşeala este în hotărârea judecătorească, emisă în baza declaraţiei mătuşii mele că ar fi solicitat reconstituirea dreptului de proprietate potrivit legilor de profil (demers pe care, repet, NU l-a făcut), vă rog să-mi spuneţi cine este în culpă aici: mătuşa mea care a declarat ceva inexistent sau instanţa de judecată care nu a verificat. De asemenea, va rog sa-mi spuneti ce pot face - să solicit audienţă la preşedintele Tribunalului sau ce alt demers pentru a rezolva această problemă.
Vă mulţumesc mult

Alte discuții în legătură

Drept obtinut in baza unei declaratii false in instanta alex68 alex68 Va rog sa ma ajutati si pe mine în următoarea problemă. Tatăl meu a primit, în luna ianuarie, titlul de proprietate pentru o suprafaţă de teren ... (vezi toată discuția)
Teren revendicat l18 danimik danimik Stimati Domni/Stimate Doamne, Va expun pe scurt situatia mea: tatal meu impreuna cu fratele lui au facut in baza legii 18 o cerere de retrocedare a unui ... (vezi toată discuția)
Termen de solicitare a unei mosteniri alex68 alex68 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema. Parintii tatalui meu au detinut, intre altele, o suprafata de padure. In urma cu mai multi ani, ... (vezi toată discuția)