avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Infiintez poprirea sau retin si virez suma poprita?
Discuție deschisă în Executare silită

Infiintez poprirea sau retin si virez suma poprita?

buna ziua
Spuneti-mi va rog, cum este corect :
"tertul poprit infiinteaza poprirea asupra sumei datorate de el debitorului" sau
"tertul poprit retine si vireaza suma datorata de el debitorului in conturile indicate...de Administratie Finatelor Publice"
Stiu ca infiintarea popririi o fac Finantele (in cazul nostru) iar noi, ca si tert poprit, trebuie sa indisponibilizam si sa viram suma poprita.
Ma contrazic cu cineva....si as vrea si parerea dv
Multumesc
Cel mai recent răspuns: corstef , utilizator 16:01, 17 Martie 2014
Cum stiti dvs e varianta corecta. Dvs sunteti tert poprit si aveti obligatia sa nu eliberati toata suma cuvenita drept salariu, ci sa retineti si virati in contul indicat.
Nu dvs infiintati poprirea.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)