avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa pentru detinere centrala electrica
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa pentru detinere centrala electrica

buna ziua! locuiesc in eforie-su si ieri am mers sa platesc impozitul la stat.am avut surpriza sa nu ne fie incasat impozitul fara a achita o taxa pentru ca detinem centrala electrica,o decizie luata de consiliul local anul acesta.nu inteleg de ce sa platesc o astfel de taxa,noi nu poluam ,nu deranjam ,nu inteleg! chiar si asa,sa zicem ca ne supunem marii majoritati a populatiei care se supune si mai plateste o taxa inventata,DAR ne obliga sa platim si din urma adica: sa dam declaratie pe prorpie raspundere ca detinem centrala si sa scriem anul de cand o avem de ex: daca cineva are centrala din 2005 sa zicem,directia taxe si impozite obliga persoana sa plateasca retroactiv din 2005 pana in 2014 suma de 67 ron/an pt ca detine centrala si asta in conditiile unei hotarari luate anul acesta.noi am platit impozit in fiecare an si pana acum nu ne-am confruntat cu asa ceva.pe chitanta primita nu se specifica taxa pentru centrala sau cum o numesc ei ,ci o incadreaza direct la impozit. ce pot face? cui ma pot adresa pentru ca nu mi se pare normal.ce faceam daca detineam centrala din 1980??? cine platea atatia bani? si de ce nu am fost instiintati scris,asa ne puneam toti sobe,pentru ca locuim la casa nu la bloc.va multumesc si sper sa ma ajute cineva cu un sfat! ma simt practic furata !
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2014
aditu_smile, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sarcasticul , utilizator 15:51, 13 Martie 2014
faptul ca nu vor sa incaseze impozitul este un mare abuz...
taxe inventate sunt la tot pasul prin toata tara , si te miri ce fel de taxe apar pe la mai toate primariile ...
inteleg asta...dar sa platim si din urma pentru o hotarare luata anul acesta?!?!?! si da corect mi se parea sa incaseze impozitul si sa elibereze chitanta si alta chitanta care sa reprezinte taxa pt ce vor ei... asa totul se include la impozit atat scrie pe chitanta: impozit teren si cladiri ! atat!
daca elibereaza o singura chitanta cu o singura destinatie a incasarii banilor....cu atat mai bine pentru anul viitor . devine un fel de avans din impozitul ce urmeaza sa se plateasca .

eu asa vad situatia .
si taxa pe centrala?? ca sa nu zic ca am si restanta pe chitanta incasata,restanta cica de anul trecut,desigur anul in care am pus centrala si pt care a trebuit sa platim ! o mare aberatie! stiu ca nu intelegeti nimic nici eu ! si daca ma intrebati de ce am platit,sincer eu nu as fi facut-o,dar a mers sotul meu care e genul de om constiincios si cu darile la zi! dar asta nu inseamn ca accept sa ni se bage fortat mana in buzunar! de ce sa platim doar pentru ca avem centrale? ce sa fac sa-mi cer scuze ca nu traiesc in grota?? si poate m-a costat mai ieftin o centrala decat sa-mi construiesc nu stiu cate sobe!!! aberant!!!!
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2014
aditu_smile, utilizator
pai eu ce zic....doar cei din primarie nu vreti sa intre singuri pe mana DNA.
cum vreti sa scrie pe chitanta o incasare pentru care nu exista termen legal , respectiv problema dumneavoastra(taxa de centrala) .

ca sa-i bagati in ceata , spuneti-le ca nu este corect in cazul dumneavoastra deoarece aveti o centala si jumatate....sa vedeti unde va incadreaza.

Alte discuții în legătură

Monografie centrala termica si impozit pe cladire aada73 aada73 Ce efecte are asupra impozitului pe cladiri, si cu ce data, achizitionarea unei centrale termice de catre o societate ? (vezi toată discuția)
Scutire- reducere impozit pe cladiri seneca399 seneca399 Ca multi alti cetateni mi-am reabilitat termic pe cont propriu apartamentul fara sa inchei contract,factura,chitanta,proces verbal de receptie.Potrivit codului ... (vezi toată discuția)
Impartire factura gaz eronata mariancel mariancel Buna ziua. Fac parte dintr-o asociatie de 12 locatari (sunt si cenzor) avem o centrala de bloc care produce caldura si apa calda, in apartamente avem ... (vezi toată discuția)