avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa pentru detinere centrala electrica
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa pentru detinere centrala electrica

buna ziua! locuiesc in eforie-su si ieri am mers sa platesc impozitul la stat.am avut surpriza sa nu ne fie incasat impozitul fara a achita o taxa pentru ca detinem centrala electrica,o decizie luata de consiliul local anul acesta.nu inteleg de ce sa platesc o astfel de taxa,noi nu poluam ,nu deranjam ,nu inteleg! chiar si asa,sa zicem ca ne supunem marii majoritati a populatiei care se supune si mai plateste o taxa inventata,DAR ne obliga sa platim si din urma adica: sa dam declaratie pe prorpie raspundere ca detinem centrala si sa scriem anul de cand o avem de ex: daca cineva are centrala din 2005 sa zicem,directia taxe si impozite obliga persoana sa plateasca retroactiv din 2005 pana in 2014 suma de 67 ron/an pt ca detine centrala si asta in conditiile unei hotarari luate anul acesta.noi am platit impozit in fiecare an si pana acum nu ne-am confruntat cu asa ceva.pe chitanta primita nu se specifica taxa pentru centrala sau cum o numesc ei ,ci o incadreaza direct la impozit. ce pot face? cui ma pot adresa pentru ca nu mi se pare normal.ce faceam daca detineam centrala din 1980??? cine platea atatia bani? si de ce nu am fost instiintati scris,asa ne puneam toti sobe,pentru ca locuim la casa nu la bloc.va multumesc si sper sa ma ajute cineva cu un sfat! ma simt practic furata !
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2014
aditu_smile, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sarcasticul , utilizator 15:51, 13 Martie 2014
Renuntati cam usor. Eu as face o sesizare la prefect si la presedintele Consiliului judetean pentru a va lamuri asupra legislatiei in baza careia consilierii au adoptat o astfel de hotarare, in sensul de a vota orice taxa doresc.
Puteti face o cerere la primarie, sa va trimita o copie dupa hotararea de consiliu, in care sa apara scris oportunitatea adoptarii unei astfel de hotarari si actul legislativ care a stat la baza acestei hotarari (altul decat legea administratiei publice locale).
Nu vad, de ce nu ati deschide si o actiune in instanta impotriva primariei, in comun cu mai multi cetateni din oras, care sunt nemultumiti de aceasta taxa.
NU pot garanta ca veti obtine castig de cauza, dar cel putin nu acceptati orice taxa pusa de primarie, fara consultarea cetatenilor.
buna ziua! va multumesc pentru raspunsuri! este vorba despre Eforie-Sud. astazi am mers la directia financiara si ni s-a dat un alt raspuns si anume : nu mai este hotararea consiluilui local,ci este hotarare guvernamentala ,nu stiu ce lege din 2004. ok si pana acum de ce nu s-a aplicat???? ne-am amintit in 2014 ca avem legi date din 2004 si nepuse in practica???acesta este si motivul pt care ne pun sa platim retroactiv. si anii trecuti de ce nu am plati????noi in fiecare an pana la data de 30.03 am platit impozitul si niciodata nu ni s-a cerut aceasta taxa.s-au trezit anul asta sa avem legi de aplicat.ca sa nu zic ca mai platim si taxa de voluntariat 14 lei.si ma gandesc....de cand se platesc voluntarii?!?!? pai ori esti voluntar ori nu .....nu mai zic nimic pt ca eu nu inteleg nimic si sa fim sinceri....traim in Romania ce sa facem? sa stam prin tribunale ani de zile pana se pierde dosarul? multumesc!
Poate fi vorba de altceva, sa zicem oarecum normal:

"cladirea se considera ca are instalatie de incalzire daca aceasta se face prin intermediul agentului termic - abur sau apa calda de la centrale electrice, centrale termice de cartier, termoficare locala sau centrale termice proprii - si il transmit in sistemul de distributie in interiorul cladirii, constituit din conducte si radiatoare - calorifere, indiferent de combustibilul folosit - gaze, combustibil lichid, combustibil solid, precum si prin intermediul sobelor incalzite cu gaze/convectoarelor;"

In functie de sistemul de incalzire declarat initial, acum v-a trecut in alta clasa de impozitare a cladirii. Daca ati avut sobe cu lemne si ati trecut la incalzire centralizata, de ex.

Partea cu aplicatul mai tarziu nu este singulara, insa puteti sa platiti doar pentru ultimii ani. Le spuneti sa nu mai treaca in calculatie datoria prescrisa, ca sa nu atacati decizia de impunere. Ar trebui sa functioneze la nivelul asta, ca nici ei nu au chef de "scandal" pe incompetenta lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie centrala termica si impozit pe cladire aada73 aada73 Ce efecte are asupra impozitului pe cladiri, si cu ce data, achizitionarea unei centrale termice de catre o societate ? (vezi toată discuția)
Scutire- reducere impozit pe cladiri seneca399 seneca399 Ca multi alti cetateni mi-am reabilitat termic pe cont propriu apartamentul fara sa inchei contract,factura,chitanta,proces verbal de receptie.Potrivit codului ... (vezi toată discuția)
Impartire factura gaz eronata mariancel mariancel Buna ziua. Fac parte dintr-o asociatie de 12 locatari (sunt si cenzor) avem o centrala de bloc care produce caldura si apa calda, in apartamente avem ... (vezi toată discuția)