avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa pentru detinere centrala electrica
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa pentru detinere centrala electrica

buna ziua! locuiesc in eforie-su si ieri am mers sa platesc impozitul la stat.am avut surpriza sa nu ne fie incasat impozitul fara a achita o taxa pentru ca detinem centrala electrica,o decizie luata de consiliul local anul acesta.nu inteleg de ce sa platesc o astfel de taxa,noi nu poluam ,nu deranjam ,nu inteleg! chiar si asa,sa zicem ca ne supunem marii majoritati a populatiei care se supune si mai plateste o taxa inventata,DAR ne obliga sa platim si din urma adica: sa dam declaratie pe prorpie raspundere ca detinem centrala si sa scriem anul de cand o avem de ex: daca cineva are centrala din 2005 sa zicem,directia taxe si impozite obliga persoana sa plateasca retroactiv din 2005 pana in 2014 suma de 67 ron/an pt ca detine centrala si asta in conditiile unei hotarari luate anul acesta.noi am platit impozit in fiecare an si pana acum nu ne-am confruntat cu asa ceva.pe chitanta primita nu se specifica taxa pentru centrala sau cum o numesc ei ,ci o incadreaza direct la impozit. ce pot face? cui ma pot adresa pentru ca nu mi se pare normal.ce faceam daca detineam centrala din 1980??? cine platea atatia bani? si de ce nu am fost instiintati scris,asa ne puneam toti sobe,pentru ca locuim la casa nu la bloc.va multumesc si sper sa ma ajute cineva cu un sfat! ma simt practic furata !
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2014
aditu_smile, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sarcasticul , utilizator 15:51, 13 Martie 2014
:) buna idee!! voi merge sa intreb :). aveti dreptate si mie mi se pare dubios sa nu se specifice destinatia banilor pe chitanta.m-am gandit si eu :ok pun aceasta taxa cu scopul ....care o fi el ..dar asta inseamna ca acesti bani se duc in acel cont pt a face ceva cu ei,nu in cel destinat impozitului.
dragii mei!!! in legatura cu discutia mea va pot spune ca am incercat sa ma informez si am aflat urmatoarele (asta pt cei care se vor confrunta cu aceeasi problema )de la o persoana care lucreaza la garda finaciara si ma gandesc ca in mare ar trebui sa stie legi si toate cele.ideea este urmatoarea: daca este o hotarare luata de consiliul local nu ai ce face,accepti si gata.adica acest "consiliu local" votat si pus acolo sa ia hotarari in interesul cetateanului hotaraste sa puna 1000 de taxe, noi vom trage adanc aer in piept,ne vom gasi alte job-uri pe langa cel existent,vom baga manuta in buzunar si vom accepta tacit sa platim pt tot ce vor ei.Nu pot sa cred ca in anul 2014 ,intr-o tara libera si democrata,oamenii nu au invatat sa-si ceara drepturile si spuna NU cand e cazul.am ramas in vechiul sistem cand totul era impus si nu puteai sa zici nimic, numai ca azi putem face ceva si ne putem face auziti! Ce ma doare cel mai tare este ca imi tot trece prin gand ideea de a parasi tara si ma doare pt ca avem o tara minunata,avem bogatii si relief pe care multi si le-ar dori ,iar eu ma gandesc sa plec pt ca traiesc intr-o tara condusa de niste oameni care fac ce vor ei,iar marea majoritate asista cum se naruie totul si nu face nimic.cam astfel s-a rezolvat problema mea! o zi buna!
O chestie de baza in legislatie este ca nu se poate aplica retroactiv nimic. Azi dau legea si o aplic pe ultimii 10 ani ca sa vreau eu. Nu se poate si nu este legal. Din pacate trebuie sa va asociati si cu alti vecini si sa dati primaria in judecata sau sa platiti. La proces cereti si cheltuielile de judecata si ceva in plus, dar costa ceva si dureaza.
Gresiti!
Cereti atacarea hotararii consiliului local in contencios administrativ de catre Prefectura!

Daca maine se va institui o taxa pentru degradarea trotuarului cand mergeti pe jos pentru ca sunteti supraponderal o veti plati? Sunt niste abuzuri facute sub umbrela autonomiei locale.

Poate ca maine vi sa va cere sa se invarta elicea invers, pentru ca ametesc turistii cand se uita in sus la pescarusi, sau alternativ cinci minute in sens orar si cinci minute in sens antiora, din aceleasi motive!

Sa fim seriosi! A propos! Banuiesc ca aveti autorizatie de constructie (oare se cere?). Daca aveti, eu cred ca sunteti inatacabil.
Hotararea CL nu poate fi aplicata retroactiv. Cel mult ar putea sa va ia banii pentru acest an (daca este emisa in acest an). In afara sfatului care vi s-a dat de a ataca HCL-ul, v-as sfatui sa achitati prin banca ceea ce stiti sigur ca aveti de plata, mentionand destinatia sumei.

De curiozitate... despre ce oras este vorba?

Alte discuții în legătură

Monografie centrala termica si impozit pe cladire aada73 aada73 Ce efecte are asupra impozitului pe cladiri, si cu ce data, achizitionarea unei centrale termice de catre o societate ? (vezi toată discuția)
Scutire- reducere impozit pe cladiri seneca399 seneca399 Ca multi alti cetateni mi-am reabilitat termic pe cont propriu apartamentul fara sa inchei contract,factura,chitanta,proces verbal de receptie.Potrivit codului ... (vezi toată discuția)
Impartire factura gaz eronata mariancel mariancel Buna ziua. Fac parte dintr-o asociatie de 12 locatari (sunt si cenzor) avem o centrala de bloc care produce caldura si apa calda, in apartamente avem ... (vezi toată discuția)