avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Clauza de neconcurenta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Clauza de neconcurenta

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati prin a-mi elucida urmatoarea problema: daca am incheiat un contract prestari servicii cu clauza de neconcurenta, pot subcontracta serviciul in discutie prestand celelalte servicii fara a fi acuzat ca am incalcat clauza?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: LaurentiuMarinescu , utilizator 15:48, 11 Martie 2014
Pentru a stii daca se incalca sau nu o clauza contractuala trebuie sa cunoastem respectiva clauza precum si actiunile pe care doriti sa le intreprindeti in concret in legatura cu interpretarea clauzei.
Am o firma care presteaza servicii in domeniul constructiilor. Recent, am incheiat un contract prin care m-am angajat ca in derularea activitatii mele sa nu mai prestez servicii care tin de efectuarea lucrarilor electrice, ca parte din serviciile pe care eu le prestez(cu clauza de neconcurenta) . Intentionez sa inchei insa un contract cu un client , iar acesta doreste ca intreaga lucrare sa fie executata de un singur partener(adica eu).
Daca as incheia acest contract subcontractand partea de instalatie electrica , as putea fi acuzat de cel dintai (cu care am incheiat contract cu clauza de neconcurenta) ca nu am respectat contractul si clauza de neconcurenta?

Va multumesc inca odata.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ma poate sfatui cineva legat de o clauza de neconcurenta ... Ioan. C Ioan. C Buna ziua, Ma poate sfatui cineva legat de o clauza de neconcurenta paralela pentru un contract de munca ? Nu mi se pare tocmai legala si cred ca ingradeste ... (vezi toată discuția)
Clauza de concurenta in contractul de prestari servicii pfa jonnyjon jonnyjon Buna ziua, In contractul incheiat de mine (ca si PFA) cu un client este prezenta urmatoarea clauza: \"Executantul se obligă să nu încheie nici un ... (vezi toată discuția)
Act aditional - fidelitate, confidentialitate si neconcurenta margot_mlm margot_mlm Buna ziua, Va copiez mai jos o parte dintr-un act aditional pe care va trebui sa il semneze tot personalul unei companii in care lucrez si eu, mie mi se ... (vezi toată discuția)