avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Clauza de confidentialitate si neconcurenta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Clauza de confidentialitate si neconcurenta

Buna ziua,
Am semnat in urma cu cateva luni un contract de confidentialitate in care era inserata o clauza de neconcurenta intre mine ca persoana fizica si o firma (srl) .
Ulterior am lucrat la acea firma cu conventie civila.
Acum lucrez la ei cu un contract de prestari servicii intre firma mea si firma lor.
Faptul ca lucrez cu acest tip de contract se poate considera o incalcare a clauzei de neconcurenta? - Eu nu sunt angajatul firmei mele ci administrator
Eu lucrez la sediul celeilalte firme, cu aparatura lor, ei sunt cei care incaseaza platile iar firma mea emite factura ulterior
Contractul este conceput de cealalta firma si are precizat in continut detasarea mea la ei
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
popescuandrei1980, utilizator
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 02:12, 12 Septembrie 2010
Concurenta le-ai face daca ai presta acelasi serviciu pe care il presteaza ei, sau eventual sa lucrezi pentru o alta firma care presteaza acelasi gen de serviciu; lucrand tot pentru ei dar sub alta forma nu vad nicio problema. Pentru a incalca clauza trebuie sa le faci concurenta lor, nu tie.
De fapt asta era intrebarea - se considera ca lucrez tot pentru ei chiar daca lucrez prin intermediul unei firme cu aproximativ acelasi domeniu de activitate?
Multumesc
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contract individual de munca cintus cintus Buna ziua, In contractul individual de munca este prevazuta o clauza cu privire la imposibilitatea de a pleca din companie la o alta firma concurenta. O ... (vezi toată discuția)
Conventie intre 2 societati de a nu angaja salariatii celeilalte lopypop lopypop doua societati cu acelasi obiect de activitate doresc sa incheie o conventie prin care sa se oblige ca nici una din ele nu va angaja salariatii celeilalte. Ce ... (vezi toată discuția)
Abuz angajator angelll80 angelll80 Buna ziua, Este normal ca un angajator sa ma oblige sa imi streg conturile de pe site-urile de recrutare ? ( amenintandu-ma ca in caz contrar ma da afara ) (vezi toată discuția)