avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita

Buna seara!
Astazi am primit somatie de la banca, ca in 2 zile sa achit tot imprumutul! Am fost la banca sa discut sa-mi faca reesalonare si au spus ca nu se poate decat o esalonare pe maxim 10 luni, la tot imprumutul! Am inteles ca se poate face reesalonare , la banca au dat din umeri si sa vin saptamana viitoare sa mai discutam sa inteleg ca nu toate bancile fac reesalonare? Am credit de nevoi personale fara gaj ipotecar! Timp de3 luni nu am putut sa achit integral rata doar partial am achitat, deoarece sotul meu a ramas fara servici iar eu iau indemnizatie crestere copil! Vreau sa achit dar nu am posibilitatea! In cazul acesta pot sa-mi ia casa? Drept la casa am jumatate prin mostenire iar cealalta jumatate are drept mama mea! Iar mama mea nu vrea sa vindem casa, ca sa achit imprumutul, a spus ca vrea sa moara in casa ei! Ma puteti ajuta cu un raspuns si ce sa fac in acest caz stiu ca sunt multe persone in cazul meu dar nu stiu ce sa mai fac! Va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: Mihail Hritcu , Consilier juridic 10:13, 25 Aprilie 2009
Cel intai, verificati in amanunt clauzele contractuale ale contractului de imprumut si, eventual cereti si ajutorul unui specialist. (E posibil sa existe o clauza de exigibilitate a contractului, in cazul in care nu se achite un anumit nr. de rate, adica intreg imprumutul devine scadent si banca va poate solicita in temeiul acestei clauze rambursarea intregii sume). Apoi, formulati in scris cererea de reesalonare, la care atasati documentele doveditoare ale starii financiare actuale a familiei dvs. Totodata, incercati sa achitati ratele restante, pentru a dovedi buna-credinta in executarea contractului.
Avand in vedere situatia economica actuala, poate veti reusi sa obtineti o reesalonare a rambursarii imprumutului.
A va vinde casa pentru a plati imprumutul nu este o solutie. In contextul actualei crize BNR a sfatuit toate bancile sa aiba o politica mai intelegatoare cu toti clientii pe care ii au si sa accepte reesalonarea platilor. Mai mult, tot BNR a emis cateva dispozitii in ceea ce priveste etapele care trebuiesc parcurse pana la situatia in care o banca poate vinde casa unui debitor pentru a-si recupera banii inprumutati. Chiar si intr-o astfel de situatie extrema, mama dumneavoastra poate interveni in procesul de executare cu o contestatie prin care arata ca imobilul in cauza este detinut in proportie de 1/2 de catre dumneaei si sa ceara un partaj judiciar. Toate aceste proceduri sunt de durata, iar interesul bancii este sa-si recupereze banii intr-un termen relativ scurt. Parerea mea este sa urmati sfatul dlui. avocat si sa depuneti in scris la banca o cerere de reesalonare a ratelor restante iar pentru a dovedi bancii ca sunteti de buna credinta incercati sa ajungeti la zi cu restantele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Arisandy Arisandy Am contractat un credit ipotecar in 2008 la o banca, am platit 1 an de zile cite 1000 lei pe luna, iar in conditiile in care ni s-au redus sporurile din ... (vezi toată discuția)
Restante banci dritaS dritaS am ramas in urma cu achitarea ratelor la banca(lunar am depus o suma, dar mai mica 100 ron in loc se 370 ron ) iar acum am primit o somatie de executare ... (vezi toată discuția)
Poprire cont sfr sfr As dori o informatie despre cum se procedeaza in urmatoarea situatie: sunt codebitor la un credit pentru nevoi personale contractat de sotia mea. La randul meu ... (vezi toată discuția)