avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire pentru persoane cu handicap de la plata ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire pentru persoane cu handicap de la plata impozitelor si taxelor locale

Buna ziua, as dori sa stiu daca persoanele cu handicap accentuat (nu este specificat gradul doar cod boala F02 cod handicap 6) sunt scutite de la plata impozitelor si taxelor locale. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 18:16, 13 Martie 2014
L nr 448/2006 Sectiunea 7 - Facilitati


Art. 26
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale:
a) scutire de impozit pe veniturile din salarii si indemnizatii de natura salariala;
b) scutire de la plata impozitului pe cladire si teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizatiei de functionare pentru activitati economice si viza anuala a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.

Facilitatea scutirii de la plata impozit aferent drepturi salariale in cazul persoanelor detinatoare de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap,este prevazuta si de codul fiscal
Buna ziua, multumesc pentru raspuns. As dori sa stiu daca legea se refera doar la terenurile aferente constructiei sau termenul teren cuprinde toate terenurile din proprietate. Va multumesc.
Scutire de la plata impozitului pe cladire si teren, se refera doar la terenul aferent imobilului de domiciliu, Scutirea se acorda cu data de intai a lunii urmatoare dupa prezentarea documentelor justificative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire la impozit persoana cu handicap negru daniel negru daniel Buna seara asi dori sa stiu daca pot sa fiu scutit de plata impozitului pe casa si teren, daca sunt persoana cu handicap gradu accentuat dar nu sunt propietar ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit persoane cu handicap Andreea-Elena26 Andreea-Elena26 Buna ziua! In legea nr 448/2006, art 26 este specificat faptul ca: \\"Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi ... (vezi toată discuția)
Scutiri de taxe locale cojocri61 cojocri61 Sotia mea este incadrata in gradul de handicap grav.Vreau sa stiu daca sunt scutit de taxe pe cladiri, teren si masina deoarece eu figurez in evidete ca ... (vezi toată discuția)