avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Explicatii privitor la condamnari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Explicatii privitor la condamnari

Buna ziua.

- Doresc sa stiu ce inseamna condamnare cu suspendare si condamnare cu executare.
- Care ar fi diferenta dintre aceste doua condamnari?
- Cate feluri de condamnari exista?

P.S.
Daca puteti sa ma indrumati catre un site cu explicatii juridice,v-as fi recunoscator.
Bună ziua.Vă aflați pe un site cu explicații juridice. Diferența între cele 2 tipuri condamnări este sub aspectul privării de libertate a celui condmanat. O pedeapsă cu suspendarea sub supraveghere presupune faptul că cel condmanat nu va fi închis, ci va fi lăsat în libertate, însă libertatea sa va fi condiționată de îndeplinirea unor obligații prevăzute de elge sau /și impuse de judecător.În cazul în care acele obligații vor fi încălcate, persoana condamnată poate pierde beneficiul lăsării sale în libertate ( sub supravegherea anumitor organe) și ulterior pierderii acestui beneficiu, să fie încarcerat.
Pentru a alfa mai multe informații căutați codurile penal și de procedură penală ( cele nou intrate în vigoare, de preferință) , în format electronic .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de incercare pentru eliberare conditionata ContSters71772 ContSters71772 Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru o condamnare cu suspendare la o pedeapsa de 18 luni, care este perioada de incerare, multumesc anticipat, ... (vezi toată discuția)
Juridic ContSters215948 ContSters215948 buna am si eu o intrebare prietena mea are un proces pe rol inrtebarea mea este poate fi condamnata si poate face puscarie este incadrata la art 215 alin ... (vezi toată discuția)
Schimbare regim detentie vdeny vdeny Buna seara, Va rog mult sa ma ajutati. Sotul este arestat din noiembrie 2013. A fost pe SGR timp de 6 luni, dupa ce s-a constatat ca nu este un pericol ... (vezi toată discuția)