avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Perioada de incercare pentru eliberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Perioada de incercare pentru eliberare conditionata

Buna ziua,
as dori sa stiu daca pentru o condamnare cu suspendare la o pedeapsa de 18 luni, care este perioada de incerare, multumesc anticipat,
Diana
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 18:32, 4 Februarie 2009
In sentinta de condamnare veti gasi si perioada care constituie termen de incercare.
Durata suspendarii conditionate se compune din cuantumul pedepsei inchisorii aplicate, la care se adauga un interval de 2 ani.
Termenul curge de la data cand hotararea de suspendare a ramas definitiva.
Av.Carbunaru
bine ati revenit doamna eva, v-as ruga sa intrati pe site-ul i.c.c.j sa cautati decizia nr 4580/09.12.2008-prin care se respinge recursul recurentilor si se motiveaza printre altele ca: masurile educative nu constituie antecedent penal iar minorul caruia i-a fost aplicata masura educativa a libertatii supravegheate -nu a fost condamnat penal- am incheiat citatul......si totusi se pare ca sunteti singura care sustine altceva..poate cititi alte coduri penale...ma rog...cu deosebita stima si respect , capitan!
diana.t a scris:

Buna ziua,
as dori sa stiu daca pentru o condamnare cu suspendare la o pedeapsa de 18 luni, care este perioada de incerare, multumesc anticipat,
Diana

Nu este vorba de liberare conditionata.
Cititi exact ce scrie in hotararea judecatoreasca si reveniti cu detalii.
Expuneti dispozitivul hotararii.

avocat Claudiu Lascoschi
Art. 82 C.pen. - Durata suspendării condiţionate a executării pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat şi se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani.
În cazul când pedeapsa a cărei executare a fost suspendată este amenda, termenul de încercare este de un an.
Termenul de încercare se socoteşte de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea condiţionată a executării pedepsei a rămas definitivă.

In speta, este vorba de un termen de incercare de 3 ani si 6 luni.

diana.t a scris:

Buna ziua,
Diana

Daca aveti condamnare cu suspendare nu veti fi incarcerata. Prin urmare nu se poate vorbi de liberare conditionata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare laurici laurici Buna ziua. Un prieten a fost condamnat la 2 ani cu suspendare pentru complicitate la furt. Termenul de reabilitare de la ce data incepe?si care este acesta? va ... (vezi toată discuția)
Inchisoare cu suspendare iulidiv iulidiv Va scriu acest mesaj cu rugamintea daca ma puteti ajuta intr-o privinta si anume: pentru o condamnare la 1,5 ani inchisoare cu suspendare si 3 ani termen de ... (vezi toată discuția)
Cazier- termen de incercare- reabilitare Mirel22 Mirel22 Buna ziua ! Am fost condamnat in octombrie 2012 la un 1 an si 6 luni cu suspendare pentru trafic de droguri si 2 ani de incercare . Sunt foarte nedumerit ... (vezi toată discuția)