avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inchisoare cu suspendare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inchisoare cu suspendare

Va scriu acest mesaj cu rugamintea daca ma puteti ajuta intr-o privinta si anume:
pentru o condamnare la 1,5 ani inchisoare cu suspendare si 3 ani termen de incercare pentru o fapta comisa in 2011 si hotararea ramasa definitiva in 2012, vreau sa stiu cand se stinge aceasta perioada si daca beneficiaza de vreun articol din noul CPP pentru a mai scadea din pedeapsa. Sper ca m-am facut inteles desi am avut o exprimare nu tocmai in termeni juridici. Va multumesc anticipat tuturor si astept cu nerabdare raspunsurile dvs. Mentionez ca s-a judecat si condamnat in civil ci nu penal.
Ramane cu condamnarea respectiva si pe actuala legislatie penala!
S-a judecat sigur pe penal, nu pe civil, pe civil nu se dau condamnari cu suspendare si termen de incercare!
Era vorba de o infractiune de braconaj din ce am inteles si am vazut hotararea pe care scria CIVIL, cred ca am vazut bine, nu stiu ce sa zic... nu va contrazic s-ar putea sa aveti dreptate...am sunat si asa este, este penal.
Din cate stiu perioada de 1,5 ani de inchisoare cu suspendare se aduna cu cei 3 ani de termen de incercare...asta inseamna ca se reabiliteaza in perioada 2016-2017, va rog sa ma contrazice-ti daca nu am dreptate.
Da, cunoasteti bine la 1,5 ani de inchisoare cu suspendare se adauga termenul de incercare de 3 ani!
Daca a fost suspendata conditionat executarea pedepsei de 1,5 ani, durata suspendării condiţionate a executării pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat şi se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani, in cazul dvs la 1,5 ani se mai adauga 2 ani, in total 3,5 ani.
Daca a fost suspendata sub supraveghere, termenul de încercare în cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp, stabilit de instanţă, între 2 şi 5 ani, deci ar fi posibil 1,5 ani la care sa se adauge 3 ani, total 4,5 ani, acum dvs stiti despre ce fel de condamnare este vorba.
Reabilitarea în cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere opereaza de drept dacă cel condamnat nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării executării pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare laurici laurici Buna ziua. Un prieten a fost condamnat la 2 ani cu suspendare pentru complicitate la furt. Termenul de reabilitare de la ce data incepe?si care este acesta? va ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept DumitruConstantin DumitruConstantin Am fost condamnat in iunie 2009 la pedeapsa de 2 ani si jumatate cu suspendare. Cand intervine reabilitarea? (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept. perfectlemon90 perfectlemon90 Buna ziua. Am fost condamnat in anul 2011 pentru furt calificat pe o perioada de 1 an si 6 luni cu suspendare si o perioada de proba de 3 ani. Am achitat toate ... (vezi toată discuția)