avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca

Buna ziua,
As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza " Salariatului ii revin in principal urmatoarele obligatii: litera f) obligatia de a achita contravaloarea formarii profesionale, in cazul in care, paraseste societatea din motive imputabile, inainte de o perioada de 3 ani de la data absolvirii cursului de formare profesionala."
In cazul in care as dori sa demisionez, va trebui sa achit contravaloarea acestor cursuri?
Mentionez faptul ca aceste cursuri nu au fost efectuate la cererea mea, contravaloarea acestora a fost suportata de catre societate, dar niciodata nu am luat la cunostinta de costurile acestora. Eu doar am semnat deconturile privind deplasarile si cazarea. Aceste cursuri nu au fost efectuate in tara, ci in strainatate. Nu am o diploma acreditata/recunoscuta de vreun minister sau vreo alta institutie de la noi din tara sau din strainatate, ci doar o diploma de participare.
Cursurile sunt strict legate de domeniul de activitate in care lucrez.
Normal un curs de formare profesionala nu se finalizeaza cu un examen si cu o diploma de absolvire?
Normal, nu este obligativitatea angajatorului sa imi aduca la cunostinta costurile fiecarui curs si eventual sa constituie un act aditional la contractul de munca pentru fiecare curs?
Care sunt variantele de a pleca din societate fara sa platesc?
Eu sunt de profesie inginer electromecanic, am lucrat 3 ani dupa finalizarea studiilor superioare tot electromecanica dar in alt domeniu, iar apoi la aceasta societate la care inca mai sunt si in prezent.
M-as bucura daca mi-ati putea oferi un raspuns!
Va multumesc foarte mult pentru atentia acordata acestui subiect!


Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2014
mariusmures83, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariusmures83 , utilizator 20:36, 13 Martie 2014
:Dma refeream la formularea respectiva nu la perioada.
Nu toti angajatorii formuleaza cauze cat mai exacte in c.i.m. Referirea mea era ca aspectul cu privire la durata nu este ambiguu , ci la celellate aspecte prevazute in textul de lege.

De fapt, anterior am pus sub semnul intrebarii valabilitatea clauzei respective.
Va multumesc tuturor foarte mult pentru atentia acordata, dar sincer tot nu stiu ce anume sa fac! Sa imi dau demisia, sa incerc sa tratez desi stiu ca nu ar dori sa plec din firma! Singura varianta ar fi sa imi dau demisia! Cum credti ca as putea sa imi dau demisia intr-un mod cat mai scurt si mai putin de banuit ca as dori sa scap de aceste costuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza legala pentru a restitui salariul pe parcursul formarii profesionale asaveid asaveid Care este baza legala, conform careia se poate restitui salariul, in cazul in care 15 zile lucratoare salariatul a participat la un curs de formare ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala-act ad cim Andrei Gica Andrei Gica Codyul muncii: \" Art. 198 (1) Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala, in conditiile art. 197 alin. (1), nu pot avea ... (vezi toată discuția)
Act aditional cursuri de calificare costy0866 costy0866 Buna ziua . Am facut de curand un curs de calificare de valoare relativ mica , si inspectorul de resurse umane al intreprinderii mi-a facut act aditional prin ... (vezi toată discuția)