avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara.
Va rog sa ma lamuriti intr-un caz de mostenire a 2 copii (o fata si un baiat) a caror parinti au decedat.
A ramas un apartament si o casa la tara (casa fiind mostenire de la parintii tatalui copilor care la randul lui
are 2 surori),casa si apartamentul ne fiind evaluate....dar tatal copiilor decedat pe timpul cat era in viata fara a face vre-un act mereu spunea
"apartementul ramane la fata iar casa la baiat" desi nu are nici un fel act intocmit si nici nu s-a facut succesiunea la casa.
Va rog din suflet sa imi recomandati ce-i de facut.
Va multumesc frumos.

Dezbateti succesiunile, ce sa faceti?
Cat despre cote, nu pot sti, depinde de cati mostenitori au fost la casa aia, de valoarea celor doua bunuri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua as dori sa ma lămuriți cu o problemă a soțului.!tata ... Kertesz Anna Kertesz Anna Buna ziua as dori sa ma lămuriți cu o problemă a soțului.!Tata a decedat de 17 ani am ramas trei frati ,mama s a recasatorit iar acum 12 ani a decedat a ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)
Mostenitori legali mariana r mariana r Buna seara Am si eu cateva intrebari si va rog din suflet sa mi raspundeti. Am o sora care are doi copii rezultati in urma casatoriei(concubinaj) si intrucat ... (vezi toată discuția)