avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Prescriere impozit cladiri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Prescriere impozit cladiri

Timp de 30 de ani parintii mei au platit impozit pe casa cumparata , anul acesta au venit de la primarie pentru a verifica suprafata declarata si au constatat ca este mai mare decat ce aveau declarat pana in prezent astfel ca au calculat impozit suplimentar , va rog sa-mi spuneti pe ce perioada din urma este obligata mama mea sa plateasca aceste diferente.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 11:16, 12 Martie 2014
Avand in vedere ca este vorba despre sume datorate catre stat,termenul de prescriptie este de 5 ani de la 01.01 a anului urmator inregistrarii debitului
Daca suma a fost dispusa in 2014,autoritatea fiscala va anunta debitul prin impunerea anuala
Trebuie stiut faptul ca orice act incheiat de creditor intrerupe si reia un nou teren de prescriere,astfel incat obligatia dv de plata se poate intinde pe parcursul mai multor ani
Pentru a indeparta situatia aplicarii de penalitati,cheltuieli de executare, se impune achitarea sumei
Cand se descopera diferente intre dosarul fiscal si baza de date, conform legii se da recalcurare pe 5 ani anteriori, in cazul dvs cu 01.01.2009.
Dar totodata prin Hotararea Consiliului Local pt anul 2014, exista niste facilitati acordate pt contribuabili. Unele primarii fac aceste recalculari cu data constatarii, altele acorda posibilitatea contribuabilului sa achide debitul si sa fie scutit de majorari, integral sau o cota parte a acestora. Mergeti la primarie, sau intrati pe site-ul acestora si consultati HCL pt anul 2014, aveti si serviciul de facilitati, unde puteti depune o cerere, important sa fie cuprins in acest Hcl si facilitatea care va avantajeaza pe dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea oug 44/2015 hr hr Bună ziua, Va expun pe scurt situatia in care ma aflu: am mostenit un teren extravilan. Pana in 2013, taxele au fost platite la Primaria comunei unde se ... (vezi toată discuția)
Aplicare oug 44/2015 hr hr Buna seara, Va prezint situatia in care ma aflu: am mostenit un teren extravilan. Pana in 2013, taxele au fost platite la Primaria comunei unde se afla si de ... (vezi toată discuția)
Rol nominal unic vs rol comun sot-sotie George Stancu George Stancu Buna ziua. Zilele trecute, fiind in cladirea Directiei taxe si impozite locale, am surprins o discutie intre un inspector,angajat al directiei si un ... (vezi toată discuția)