avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Preluare si apoi inchiriere loc
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Preluare si apoi inchiriere loc

Buna ziua,

Sunt pfa, neplatitor de tva , activitate taximetrie, si as dori sa inchiriez un loc de parcare pentru practicarea activitatii intr-o locatie.Firma care inchiriaza locul , incheie un contract doar cu o singura firma.
As vrea sa stiu daca eu pot sa inchiriez acest loc pe pfa, si la randul meu sa dau celorlalti colegi ( sunt cam 10 persoane) factura si chitanta pentru locul respectiv, mai putin partea mea. Mentionez ca ceilalti colegi sunt si ei pfa sau s.c.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 10:56, 12 Martie 2014
D.p.d.v. juridic ceea ce doriti dvoastra sa faceti ulterior incheierii contractului de inchiriere se numeste subinchiriere, iar dreptul de a subinchiria trebuie stipulat expres in contractul de inchiriere.
Daca proprietarul nu are nimic impotriva sa subinchiriati spatiul, legea nu va interzice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu ioanaep ioanaep Buna ziua, se poate inchiria un spatiu de la o persoana fizica , iar persoana juridica care inchiriaza spatiul, la randul ei sa il inchirieze mai departe la ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat laviniadumitru laviniadumitru Buna ziua, O societate comerciala are un contract de comodat incheiat cu o persoana fizica asupra unui spatiu . S.C. poate sa inchirieze acest spatiu unei ... (vezi toată discuția)
Factura Iael Iael As vrea sa intreb daca emiterea facturii (in activitatea de prestari servicii ) catre beneficiar -persoana fizica si semnarea acesteia de catre client ... (vezi toată discuția)