avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timpul de lucru in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timpul de lucru in preaviz

Buna ziua
Intrebarea mea este daca este valabil articolul 74 alin.3 din CCM la nivel national 2011-2014 care spune ca:
(3) În perioada preavizului, salariaţii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi cauta un loc de muncă, fără ca aceasta sa afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.

In acest caz daca perioada de preaviz a fost stabilita la 20 zile, se poate reduce la 10 zile cu un timp de lucru zilnic de 8 ore?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:35, 12 Martie 2014
CCM national nu mai este valabil, deci nici prevederea pe care ati citat-o.
In perioada de preaviz angajatul presteaza munca in program normal si are aceleasi drepturi ca orice alt salariat, inclusiv la concediul de odihna sau concediu fara plata.
CCMN invocat nu a fost valabil niciodata.

Potrivit Codului Muncii, in perioada de preaviz acordat pentru demisie sau concediere , timpul de munca este cel prevazut in c.i.m.

Pentru concediere, reducerea timpului de munca pe perioada preavizului este posibila numai daca aceasta este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului, in R.I. al acestuia sau in c.i.m. incheiat cu acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere draguf draguf buna dimineata ! am primit preaviz incepand cu data de 06.06. 2011 si mi lau prezentat pe data de 08.06.2011. Eu stiu ca in perioada de preaviz ai dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Pontaj in perioada preavizului Megan Megan BUNA ZIUA! AM FOST IN CIC 2 ANI. CAND AM REVENIT LA SERV PATRONUL MI-A SPUS CA POSTUL PE CARE AM FOST ANGAJATA SE DESFIINTEAZA INCEPAND CU PRIMA MEA ZI DE ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Imi puteti da si mie reglementarea legala prin care perioada de preaviz in cazul concedierii individuale este de 20 de zile calendaristice? Va ... (vezi toată discuția)