avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PONTAJ IN PERIOADA PREAVIZULUI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PONTAJ IN PERIOADA PREAVIZULUI

BUNA ZIUA!
AM FOST IN CIC 2 ANI. CAND AM REVENIT LA SERV PATRONUL MI-A SPUS CA POSTUL PE CARE AM FOST ANGAJATA SE DESFIINTEAZA INCEPAND CU PRIMA MEA ZI DE LUCRU. SUNT IN PREAVIZ 20 ZILE LUCRATOARE SI MERG LA SERV 4 ORE/ZI. PONTAJUL CUM IL FACE LA 4 ORE SAU 8 ORE? POATE CINEVA SA- MI RASPUNDA CU TRIMITERE LA LEGI SI ART?
MULTUMESC!
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
Megan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 10 Iunie 2011
art 109 c. muncii. salariatii cu norma de 8 ore pe zi, 40 ore pe saptamana, dar nu mai mult de 48

4 ore pe zi, 20 ore pe saptamana , dar nu mai mult de 24
in urma preavizului, pontajul de ore se reduce la jumatate
Pontajul ..... de ore ??
1. Perioada de preaviz este o perioada normala de lucru pentru salariatul aflat in acesta situatie. Adica se se duce normal la serviciu si este platit pentur asta.
2. Daca in CCM aplicabil unitatii respective sau din dispozitia angajatorului reiese ca in perioada de preaviz salariatul lucreaza numai 4 ore pe zi atunci acesta se va conforma dar pontajul si plata se fac pentru 8 ore pe zi.
3. In caz contrar ar fi o modificare a CIM si ceasra se poate face numai prin act aditional semnat de ambele parti.
4. Din Codul muncii:
Art. 41
(1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor.

(2) Cu titlu de exceptie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod.

(3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) conditiile de munca;
e) salariul;
f) timpul de munca si timpul de odihna.
Megan a scris:

BUNA ZIUA!
AM FOST IN CIC 2 ANI. CAND AM REVENIT LA SERV PATRONUL MI-A SPUS CA POSTUL PE CARE AM FOST ANGAJATA SE DESFIINTEAZA INCEPAND CU PRIMA MEA ZI DE LUCRU. SUNT IN PREAVIZ 20 ZILE LUCRATOARE SI MERG LA SERV 4 ORE/ZI. PONTAJUL CUM IL FACE LA 4 ORE SAU 8 ORE? POATE CINEVA SA- MI RASPUNDA CU TRIMITERE LA LEGI SI ART?
MULTUMESC!

Aceasta prevedere nu mai exista ... era prevazuta in CCMN pe anii 2007-2010 ... pe perioada preavizului, timpul de munca este cel prevazut in c.i.m.
Daca se aplica acea prevedere din fostul CCMN, atunci pontajul trebuie sa-l faca la 8 ore/zi, chiar daca lucrati 4 ore/zi.

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere draguf draguf buna dimineata ! am primit preaviz incepand cu data de 06.06. 2011 si mi lau prezentat pe data de 08.06.2011. Eu stiu ca in perioada de preaviz ai dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Concedierea colectiva elenadragoi2008 elenadragoi2008 salut, firma la care lucrez se inchiriaza iar patroni noi ne preiau pe unii dintre noi, iar ceilalti intra in somaj, va rog sa imi spuneti ce drepturi avem, ... (vezi toată discuția)
Preaviz simavio simavio buna ziua daca la o soc.com. s-au desfintat cateva locuri de munca este corect dpvl ca in perioada de preaviz angajatul sa vina 4 ore la munca si 4 sa-si ... (vezi toată discuția)