avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

buna ziua
daca la o soc.com. s-au desfintat cateva locuri de munca este corect dpvl ca in perioada de preaviz angajatul sa vina 4 ore la munca si 4 sa-si caute de munca si sa fie platit 8 ore?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 6 August 2013
Numai daca asa ceva este prevazut in c.i.m., in c.c.m aplicabil sau in reg.intern al salariatului.
Aceasta prevedere legala nu mai exista. In perioada de preaviz timpul de munca este cel prevazut in contractul individual de munca.
Buna ziua,

Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2011 - 2014 prevede la art. ART.74. - (3) În perioada preavizului, salariaţii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi cauta un loc de muncă, fără ca aceasta sa afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.
Dle mediator, acest Contract colectiv de munca despre care faceti vorbire nu a intrat niciodata in vigoare! Fiti putin mai atent la normele pe care le invocati.
CCMN invocat de dvs nu exista. De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere draguf draguf buna dimineata ! am primit preaviz incepand cu data de 06.06. 2011 si mi lau prezentat pe data de 08.06.2011. Eu stiu ca in perioada de preaviz ai dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Pontaj in perioada preavizului Megan Megan BUNA ZIUA! AM FOST IN CIC 2 ANI. CAND AM REVENIT LA SERV PATRONUL MI-A SPUS CA POSTUL PE CARE AM FOST ANGAJATA SE DESFIINTEAZA INCEPAND CU PRIMA MEA ZI DE ... (vezi toată discuția)
Despre preaviz kalipssw kalipssw este adevarat ca o persoana aflata in preaviz poate lucra doar jumatate din orele legale de munca? (vezi toată discuția)