avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre preaviz

este adevarat ca o persoana aflata in preaviz poate lucra doar jumatate din orele legale de munca?
Cel mai recent răspuns: kalipssw , utilizator 19:18, 11 Iulie 2011
Dacă este specificat în contractul colectiv de muncă aşa ceva, răspunsul este da.
in contractul de munca nu pot fi mai mult de 8 ore,nu ar fi legal,corect?si atunci cum ramane cu acele 4 ore in care angajatul poate sa absenteze pe motiv ca isi cauta un alt loc de munca?
Aceasta prevedere se regasea in CCMN , care de la 01.01.2011 nu mai este in vigoare.

Prin urmare, daca in R.I. al angajatorului sau in c.c.m. aplicabil acestuia se prevede asa ceva, atunci in perioada preavizului acordat pentru concediere se poate ca salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz simavio simavio buna ziua daca la o soc.com. s-au desfintat cateva locuri de munca este corect dpvl ca in perioada de preaviz angajatul sa vina 4 ore la munca si 4 sa-si ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere draguf draguf buna dimineata ! am primit preaviz incepand cu data de 06.06. 2011 si mi lau prezentat pe data de 08.06.2011. Eu stiu ca in perioada de preaviz ai dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Pontaj in perioada preavizului Megan Megan BUNA ZIUA! AM FOST IN CIC 2 ANI. CAND AM REVENIT LA SERV PATRONUL MI-A SPUS CA POSTUL PE CARE AM FOST ANGAJATA SE DESFIINTEAZA INCEPAND CU PRIMA MEA ZI DE ... (vezi toată discuția)