Am plecat de la firma la care lucram,,am inaintat demisia care nu mi-a fost aprobata,dar din cauza ca nu mai exista cale de impacare cu patronal am ales sa-mi caut alt job.
Daca firma respectiva nu mi-a incheiat contractual de munca ma pot angaja la alta firma??Sau ce e de facut?
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Prin urmare, Codul muncii nu impune ca inainte de o noua angajare trebuie sa va incheiati vechiul raport de munca.
Contract de munca
daadi04
O persoana poate avea 2 contracte de munca in paralel?
Caz concret: exista un contract de munca din data de 05.10.2016 la o firma fara activitate, in prezent ... (vezi toată discuția)
2 contracte munca
ninel_d
Buna ziua,am si eu o nelamurire,in iulie anul trecut am fost angajat de o societate cu contract de munca pe perioada nedeterminata in baza legii ... (vezi toată discuția)