avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 contracte munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 contracte munca

Buna ziua,am si eu o nelamurire,in iulie anul trecut am fost angajat de o societate cu contract de munca pe perioada nedeterminata in baza legii 76/2002,[angajatorul primeste subventie].De curand am acceptat job de la o alta societate care doreste ca jobul respectiv sa fie pe perioada nedeterminata cu program de 8 ore si sa il declarat ca primul job.In aceste conditii as dori sa stiu daca mai pot pastra primul job[unde angajatorul primeste subventie] si care sunt conditiile in prin care il pot pastra.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 5 Februarie 2013
1. Codul muncii va permite sa aveti mai multe CIM in acelasi timp.

2. Din Codul muncii:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Prin urmare, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial.
Va multumesc pt amabilitate,am fost vineri la AJOFM sI ei imi spun ca nu pot pastra jobul unde angajatorul primeste subventie deoarece daca optez pentru celalalt job ca job de baza,atunci jobul care este cu subventie devine secundar.Deci?
Va multumesc pt amabilitate,as dori sa stiu daca la jobul unde primesc subventie pot opta pentru reducerea timpului de lucru.Cu stima
Se poate vorbi cu angajatorul respectiv sa se modifice durata timpului de munca ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare inspector resurse umane vmkriss vmkriss Cum este mai corect: 1.Pot pastra incadrarea de economist in cadrul Financiar Contabilitate si sa preiau prin decizie interna departamentul de resurse umane ... (vezi toată discuția)
2 cim la firma danaeconomist danaeconomist Este corect ca un salariat sa aiba CIM pentru 4 ore ca economist si la aceeasi firma inca un CIM tot de 4 ore ca persoana desemnata pentru activitati de ... (vezi toată discuția)
Angajari beatrice71 beatrice71 Poti avea doua locuri de munca cu acte in regula? (vezi toată discuția)