avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajari

Poti avea doua locuri de munca cu acte in regula?
Cel mai recent răspuns: afaceriiolden , utilizator 15:27, 3 Decembrie 2011
Da.
ART.35 Codul Muncii:
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
beatrice71 a scris:

Poti avea doua locuri de munca cu acte in regula?


O persoană poate lucra pentru mai multi angajatori, potrivit prevederilor Codului Muncii. Conform alin.1 al art.35 „orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea".

Contractele individuale de muncă ce pot fi cumulate sunt pe durată nedeterminată sau determinată, cu timp normal sau parţial de muncă, nefiind impusă vreo limită cu privire la timpul de muncă pe zi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
inclusiv si la acelasi angajator puteti avea doua si mai multe contracte de munca in functii diferite (vezi fisa postului atributii).
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
afaceriiolden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 cim la firma danaeconomist danaeconomist Este corect ca un salariat sa aiba CIM pentru 4 ore ca economist si la aceeasi firma inca un CIM tot de 4 ore ca persoana desemnata pentru activitati de ... (vezi toată discuția)
Incadrare inspector resurse umane vmkriss vmkriss Cum este mai corect: 1.Pot pastra incadrarea de economist in cadrul Financiar Contabilitate si sa preiau prin decizie interna departamentul de resurse umane ... (vezi toată discuția)
Doua locuri de munca la stat gregorya95 gregorya95 este posibil sa am doua locuri de munca la stat. Mentionez ca ordonatorii de credit sunt diferiti (consiliu si primarie). La consiliu lucrez ca educator iar la ... (vezi toată discuția)