avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prin mediere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prin mediere

M-a interesa daca e o cale buna divortul cu mediatori in cazul in care exista doi copii, si ce avantaje are acesta.
Multumesc pentru interes
Cel mai recent răspuns: Zeno SUSTAC , Mediator 20:28, 13 Iulie 2009
Mediatorul v-ar putea ajuta sa va intelegeti pe anumite aspecte legate de acest eveniment: sa va intelegeti asupra incredintarii copiilor, asupra programului de vizitare, asupra modului de partajare al bunurilor comune.
De divortat insa, tot judecatorul pronunta divortul si tot el incuviinteaza intelegerea partilor.
Posibilitatea de intelegere depinde insa mai degraba de ...materialul uman al celor doi impricinati, decat de vreo calitate speciala (mediator) al celui care ajuta la aceasta intelegere.
Ori asta duce, dupa parerea mea, la un paradox:
- ori se inteleg fara sa fie nevoie de nici un mediator (transformand in "mediator" fara voie orice persoana/prieten/cunostinta de la care primesc un sfat si pe parerea carora stiu ca pot pune baza)
- ori n-au sa-i faca sa se inteleaga nici 15 mediatori cu patalamale.

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2009
romascanu, moderator
Divortul tine de competenta Instantei.Pana la divort poate incercati sa consultati un specialist in planning familial(psiholog pe probleme de familie)Mediatorul va poate ajuta sa intelegeti doar implicatiile sociale si materiale ale divortului.Mediatorul va ofera cele doua alternative impacare(avantaje,dezavantaje);divort(avantaje,dezavantaje,intelegeri referitoare la bunurile comune,la programul de vizita minor daca exista,incredintare minor,numele ce se va purta dupa divort,pensie alimentara pentru copil,samd)Tot ce se va decide la mediator reprezinta un preambul al deciziei pe care o va lua instanta daca se va ajunge la divort.
Va prezint o speta care ne arata cum instanta de judecata dispune desfacerea casatoriei dintre parti, incuviintand intelegerea intervenita intre ele in cadrul procedurii de mediere cu privire la nume, incredintarea minorului, domiciliul minorului, pensia de intretinere şi programul de vizitare.:stunned:

Link: [ link extern ]
Unde ziceti ca e speta?
"vizualizati speta" ma duce intr-o pagina ...linistitor de albastra, dar goala.
Adicatalea...
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Divort cozma maria cozma maria Am si eu cateva intrebari. Am ajuns la intelegere cu sotul meu ca vrem sa divortam, dar avem un copilas de 4 ani. Eu nu mai stau cu sotul in satul in care am ... (vezi toată discuția)
Corectitudinea unui mediator ContSters267915 ContSters267915 Sunt solicitat sa merg la un mediator ales de sotia mea (eu am vrut sa alegem unul la intamplare, adica tras la sorti sau...). Ea insista sa facem medierea ... (vezi toată discuția)
Program de vizita gabrielasanvi gabrielasanvi Va relatez urmatoarea situatie: fiica mea, necasatorita, are un copil de 2 ani( pe care il creste cu ajutorul al parintilor ei). Tatal copilului nu a ... (vezi toată discuția)