E mult de zis dar pe scurt situatia este asta:
Acum vreo 4 ani avocatul meu a depus o plangere la DNA in numele meu si fara sa-mi spuna. Acum un an am fost chemata sa dau declaratie despre faptele respective (un teren care nu ni s-a dat desi aveam hotarare definitiva, irevocabila executorie).
Ieri a venit ordonanta de clasare in care se zice ca "s-au efectuat cercetari fata de dvs. sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu......, fals intelectual...."
Eu nu inteleg adica eu am fost cercetata?
Nu aceasta ar fi problema (cred ca e de exprimare a lor). Intrebarea mea este eu unde trimit plangerea impotriva solutiei procurorului? In document scrie ca la procurorul sef al unitatii dar din ce am citit in Cod Procedura penala doar invinuitul sau inculpatul face plangere acolo.
Sa trimit la judecatorul de camera? Am citit ca acolo trimte orice persoana care se considera afectata de solutia procurorului.
In ordonanta de clasare sunt multe greseli (mama este sotia strabunicului de la care mostenim terenul de exemplu).
Stiu ca ar trebui sa imi iau avocat dar nimeni din zona nu accepta cazul pe motiv ca sunt persoane importante implicate iar cei din alte zone spun ca e prea departe-Vaslui). Majoritatea spun: nu pot sa cred ca avand hotarare executorie din 2003 nu ati reusit sa obtineti terenul (am uitat sa spun ca valoreaza vreo 500 mii euro).
Unde sa depun plangerea?
ART. 339 c.p.p.
Plângerea împotriva actelor procurorului
(1) Plângerea împotriva măsurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta se rezolvă de prim-procurorul parchetului sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel ori de procurorul şef de secţie al parchetului.
(2) În cazul când măsurile şi actele sunt ale prim-procurorului, ale procurorului general al parchetului de pe lângă curtea de apel, ale procurorului şef de secţie al parchetului ori au fost luate sau efectuate pe baza dispoziţiilor date de către aceştia, plângerea se rezolvă de procurorul ierarhic superior.
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător atunci când ierarhia funcţiilor într-o structură a parchetului e stabilită prin lege specială.
#M2
(4) În cazul soluţiilor de clasare ori de renunţare la urmărire, plângerea se face în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus soluţia.
#B
(5) Ordonanţele prin care se soluţionează plângerile împotriva soluţiilor, actelor sau măsurilor nu mai pot fi atacate cu plângere la procurorul ierarhic superior şi se comunică persoanei care a făcut plângerea şi celorlalte persoane interesate.