avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care e procedura de trecere a locuintei pe numele tau?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care e procedura de trecere a locuintei pe numele tau?

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati intr-o problema: eu si sotul meu locuim in aceeasi casa cu parintii lui. Casa nu e trecuta nici pe sotul meu, nici pe socru ci pe bunicul sotului. cum e mai bine..sa trecem casa direct pe sotul meu sau pe socramiu?sau trebuie trecuta intai pe socru apoi pe sot? care e procedura si cam cat ar costa? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:25, 16 Martie 2014
Dezbateti initial succesiunea dupa bunicii socrului
Cum anume s-o treceti e problema? Cine mai traieste, bunicul e in viata? Dar bunica? E bun comun?
Are acte de proprietate? Cadastru? Carte funciara deschisa?
Mai sunt mostenitori? Care e scopul actului?
Si tot asa...
nu mai traieste niciunul dintre bunici, nu mai sunt mostenitori, sotul meu e singur la parinti. Cum adica "bun comun"?vrem sa fie trecuta pe sotul meu pur si simplu, nu cred ca avem nevoie de un motiv intemeiat..
Trebuie ca socrul sa dezbata succesiunea dupa parinti, apoi sa vanda sotului dvs. daca ii vinde sotului si nu-i doneaza, veti fi si dvs proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.suntem o familie 2 adulti si 2 copii. locuim de 12 ani ... morosa morosa BUNA ZIUA.Suntem o familie 2 adulti si 2copii .Locuim de 12 ani cu soacra care a dobandit casa de la parinti ei cu contract de vanzare cumparare.La inceput ... (vezi toată discuția)
Cum se face mostenirea? MarialuNan MarialuNan Buna ziua. Sotul meu a decedat recent. Dar anul trecut a decedat socrul meu. Sotul are o sora fara mostenitori. Si nu a facut mostenirea dupa socru, ca a spus ... (vezi toată discuția)