avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... este vorba despre violare de domiciliu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

este vorba despre violare de domiciliu?

In cazul in care o persoana a locuit cu concubinul sau in casa parinteasca a acestuia din urma timp de multi ani, perioada in care a contribuit la efectuarea a diverse imbunatatiri la locuinta, insa dupa ce s-au despartit (fiind nevoit sa paraseasca locuinta la cererea concubinului si a copiilor sai), a intrat in acea locuinta intr-o noapte, este vorba despre violare de domiciliu? Cea care a intrat mentioneaza ca a dorit sa distruga locuinta intrucat nu i se acorda banii pe care i-a investit acolo.:frantic::frantic:
Cel mai recent răspuns: mariapanaite , utilizator 23:45, 15 Aprilie 2014
Noul cod penal CAPITOLUL IX
Infracţiuni ce aduc atingere domiciliului şi vieţii private
Art. 224
Violarea de domiciliu
(1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) În cazul în care fapta este săvârşită de o persoană înarmată, în timpul nopţii ori prin folosire de calităţi mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.



Fapta de a patrunde fara drept si fara acord, in locuinta ex concubinului , in conditiile in care faptuitorul si concubinul au hotarat sa se desparta,iar faptuitorul a patruns pe timp de noapte in casa parintilor ex concubinului , intruneste elementele constitutive ale infractiunii de violare de domiciliu prevazuta in art. 224 N C.P, intrucat, intr-o atare situatie, faptuitorul a avut reprezentarea faptului ca a patruns in locuinta fara consimtamantul victimei si, deci a prevazut rezultatul faptei constand in atingerea adusa libertatii persoanei si a acceptat posibilitatea producerii lui.
Multumesc ynocentta .
ynocentta

Va mentineti raspunsul si in cazul in care fostii concubini au ridicat împreuna o camera in curtea casei parintilor concubinei, iar dupa ce s+au despartit, concubinul a intrat noaptea in curtea locuintei acesteia?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2014
Gabriela Mihai, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu mona m mona m buna o fosta cumnata de-a mea s-a luat de fiul meu de9 ani pe drumul de la scoala . acesta a venit f. speriat si plingind si mi- a marturisit cele petrecute. ... (vezi toată discuția)
Plangere la politie ContSters196054 ContSters196054 Buna ziua, am o intrebare in legatura cu un incident cu o vecina. Mentionez ca locuiesc in chirie cu contract, totul este legal. De cand m-am mutat am avut ... (vezi toată discuția)
Incalcarea domeniului privat bloomkira bloomkira buna ziua! Locuiesc in casa mamei mele pt ca aceasta nu este in tara si acolo am si domiciliul,problema este ca in timp ce eu eram la un examen o persoana a ... (vezi toată discuția)