avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale creare societate noua vs. societate veche.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

creare societate noua vs. societate veche.

Ce ar fi mai avantajos (timp si bani) sa creez o societate noua sau sa modific o societate veche si cand spun "modific" ma refer la nume firma coduri CAEN , actionari, schimbare activitate principala... Doresc sa imi fac un magazin online si nu am codul CAEN 4791 comert electronic.
Ce parere aveti? multumesc!
Este mai ieftin sa faci o firma noua. Daca doriti sa alegeti prin prisma costurilor. Insa nici daca schimbati activitatea pe firma deja existenta nu este dificil. Un avocat va poate ajuta sa parcurgeti usor etapele. Inteleg ca vreti sa schimbati totul - de la nume firma pana la ultima activitate. Sa aveti in vedere ca aceasta operatiune implica costuri mai mari in favoarea ONRC fiind mentiuni complexe si taxele pot ajunge si la 1.000 de lei, chiar putandu-le depasi. Mult succes!
Apa_dulce a scris:

Este mai ieftin sa faci o firma noua. Daca doriti sa alegeti prin prisma costurilor. Insa nici daca schimbati activitatea pe firma deja existenta nu este dificil. Un avocat va poate ajuta sa parcurgeti usor etapele. Inteleg ca vreti sa schimbati totul - de la nume firma pana la ultima activitate. Sa aveti in vedere ca aceasta operatiune implica costuri mai mari in favoarea ONRC fiind mentiuni complexe si taxele pot ajunge si la 1.000 de lei, chiar putandu-le depasi. Mult succes!

Si daca nu schimb si introduc decat un cod CAEN cum ar trebui sa procedez? trebuie sa modific actul constitutiv printr-o hotarare AGA si dupa la ONRC? care ar fi costul ?cred ca pana in 300 ron...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare cod caen robert_11 robert_11 Buna ziua. Am u SRL-D cu 5 coduri CAEN. Doresc ca sa schimb aceste coduri CAEN cu altele, implicit codul principal. Aveti idee ce pasi trebuie sa fac si cam ... (vezi toată discuția)
Firma noua sau pe aceeasi firma? Adikitzu Adikitzu Buna seara, Am o firma de mai bine de 3 ani, si nu stiu ce sa fac, vreau pe firma care o am in prezent sa-i schimb numele, codul caen si sa scot cei 2 ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod caen srl-d savurazvan savurazvan buna ziua. am infiintat recent un srl-d cu activitatea principala 4532. cand am ajuns la anaf sa inregistrez firma ca platitoare de tva mi-au zis ca pentru ... (vezi toată discuția)