avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma noua sau pe aceeasi Firma?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma noua sau pe aceeasi Firma?

Buna seara,

Am o firma de mai bine de 3 ani, si nu stiu ce sa fac, vreau pe firma care o am in prezent sa-i schimb numele, codul caen si sa scot cei 2 asociati. Ce ma sfatuiti sa fac alta firma de la 0, sau sa o modific pe asta? Costa mai mult daca o modific?

Si inca o intrebare am auzit ca toate firmele care nu au activitate se vor radia din oficiu? este adevarat?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 10:26, 18 Ianuarie 2011
Se pot schimba codurile CAEN care le aveti in obiectul de activitate( puteti adauga sau restrange) precum si sa schimbati denumirea societatii. Chestia cu ,, scoaterea" celor doi asociati se poate face printr-o hotarare AGA, daca in actul constitutiv nu aveti clauze speciale. Pentru a prelua partile sociale este necesar ca asociatii sa fie de acord cu acest lucru. Va sfatuiesc daca se poate sa mentineti aceasta societate, deoarece radierea din oficiu a societatii reprezinta o activitate destul de rara a registrului comertului, intre timp institutiile statutului bombardandu-va cu adrese, cerere de chemare in judecata, s.a.m.d. Costurile ocazionate cu intocmirea actelor - depunere pentru inregistare in registrul comertului sunt sensibil egale cu infiintarea unei noi societati.
va multumesc ptr raspuns, deci in concluzie e mai bine sa pastrez firma veche
Cu siguranta da. Oricum daca v-ati infiinta o noua societate aveti niste costuri, care s-ar dubla daca doriti sa o radiati pe cea existenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recodificarea activitatilor din actul constitutiv conform noului caen bernix bernix Buna ziua tuturor! Ma aflu in situatia de a prelungi mandatul administratorului ocazie cu care, prin aceeasi hotarare AGA, vreau sa recodific si obiectul de ... (vezi toată discuția)
Srl - preluare drepturi administrator QED QED Buna ziua, Sunt asociata la o firma impreuna cu o persoana care este plecata definitiv din tara. Aceasta persoana este trecuta si ca administrator in actul ... (vezi toată discuția)
Reactivare pfa raluca peia raluca peia Am avut un PFA pe care l-am suspendat in 2008 ,as vrea sa imi reiau activitatea .ce trebuie sa fac? Cum imi pot schimba codurile,pentru ca sunt cele vechi si ... (vezi toată discuția)