Buna ziua
Socrul meu a decedat acum 30 de ani.Din cauza neintelegerilor succesiunea se dezbate in instanta. Obiectul succesiunii este o jumatate dintr-o casa plus teren. Participanti la mostenire sunt soacra mea ,cei trei copii supravietuitori si eu impreuna cu cei 3 copii ai mei in locul sotului meu care era al patrulea copil al lor si a decedat. Soacra mea a depus un testament prin care socrul meu ii lasa dansei totul. La inceputul procesului s-au facut cereri de catre toti copiii de reductiune a testamentului si s-au timbrat cererile.Instanta a dispus efectuarea unei expertize topo si pana la efectuarea ei au fost chemati toti copiii la interogatoriu la cererea avocatei soacrei mele. Una dintre intrebari a fost daca sunt de acord cu testamentul. Cei trei copii au spus ca da iar eu am spus nu. As dori sa-mi spune-ti cum ramane cu cota rezervatara,voi primi doar eu care nu am acceptat testamentul sau si ceilalti copii pentru ca au depus anterior interogatoriului prin care acceptau testamentul cererea de reductiune a acestuia?Va multumesc!
Strict procedural instanta ar fi trebuit sa intrebe partile care au fost de acord cu prevederile testamentului daca inteleg sa renunte la judecata cererilor de reductiune. Asa cum a spus si colega mea, instanta este investita prin cerere si trebuie sa se pronunte in limitele acesteia. Raspunsul la interogatoriu reprezinta o proba, si nu un act procedural prin care se modifica cererea si nu face altceva decat sa dovedeasca atitudine procesuala confuza a reclamantilor care, coroborata cu alte probe, poate sa conduca la respingerea cererilor. Daca lucrurile se calarifica si dvs. sunteti singura care contesta testamentul veti fi singura care acceeptati succesiunea, evident, alaturi de beneficiara testamentului.
Testament
laleaua neagra
buna dimineata
daca sotul meu a primit testament de la parinti , iar acum sotul a decedat eu voi mostenii in continuare testamentul (socrii nu mai am , nu ... (vezi toată discuția)