avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testamentul poate fi atacat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testamentul poate fi atacat?

Socrul meu a decedat in 2015,acum soacra mea vrea sa ne lase un testament prin care daca dupa moartea ei sa mostenim noi parte .sotul meu mai are patru frati ei nu vor sa ne semneze soacra nu vrea sa le mai dea nimic lor,nu avem titlu de proprietate pe numele decedatului avem doar adeverinta de la primarie si certificatul lui de mostenitor (a socrului de la la frati lui)
Sau ce acte am putea face sa ramanem noi cu partea soacrei (ea fiind imobilizata la pat de5 ani ai noi fiind singuri care am ingrijito si neam ocupat de toate dupa atat cat a fost socrul in viata cat si dupa decesul lui.
Testamentul poate fi "atacat" de copiii, sotul supavietuitor sau parintii celui care lasa testamentul.
In cazul dvs, fratii solului sunt mostenitori rezervatari, adica legea le da dreptul la o parte din mostenire, chiar impotriva vointei mamei lor.
Rezerva cumnatilor dvs este de 2/5 din bunuri. Mai exact se poate solicta reductiunea testamentului pentru intregirea rezervei succesorale de 2/5.
Eu una nu v-as sfatui sa faceti testament. O sa trebuiasca dezbatuta succesiunea (ca testamentul nu e act de proprietate), al succesiune va fi necesara prezenta tuturor copiilor defunctei, vor trebui sa declare daca sunt de acord cu testamentul sau solicta reductiunea lui pentru incalcarea rezervei succesorale si sunt mari sanse sa ajungeti in intstanta.
Mai bine v-ar face soacra un act din timpul vietii. De exemplu, un contract de intretinere.
Testamentul poate fi atacat, varianta sigura fiind a unui contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere...puteti consulta un notar!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire nepoata Pandrea Raul Viorel Pandrea Raul Viorel In urma cu multi ani,sotia mea,nasa si bunica ei,au incheiat la Notariat un Testament prin care ii lasa sotiei mele,casa impreuna cu terenul aferent,in ideea ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune bruenta34 bruenta34 Buna seara, As dori sa imi spuna cineva daca dupa decesul bunicii mele cand va veni momentul pentru dezbaterea succesiunii este nevoie sa fie si fratii mei ... (vezi toată discuția)
Testament kywy kywy inainte ca socrul meu sa moara acesta a facut testament in prezenta unui notar . sotului meu in care scrie ca lasa tot fiului sau , dupa ce a murit am facut ... (vezi toată discuția)