As dori sa imi spuna cineva daca dupa decesul bunicii mele cand va veni momentul pentru dezbaterea succesiunii este nevoie sa fie si fratii mei de fata sau daca eu am un testament in care ea imi lasa mie tot ce detine , mai este nevoie sa facem succesiune sau eu cu acel testament pot merge să accept moștenirea? Mentionez ca suntem 3 frati, mama noastra fiind decedata nu mai sunt alți moștenitori de drept, iar de bunica doar eu m-am ocupat cat a trăit si dup de toate cheltuielile necesare.
Va multumesc anticipat.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, trebuie să fie și frații de fata pentru că trebuie dezbătută succesiunea. Testamentul nu este act de proprietate. Nepoții de fiica sunt moștenitori rezervatari, adică legea le acorda dreptul la o cotă din moștenire, împotriva voinței defunctului, manifestată prin testamente sau donații.
Mai pe românește, nu poti lasa copiii sau nepoții fără nimic. Si daca nepoții vor, pot solicita reductiunea testamentului pana la întregirea rezervei succesorale, care le-a fost încălcată.
Testament
cukrasz_kata
Buna seara, bunica mea mi a lasat casa prin testament. E nevoie de succesiune pt transcrierea imobilului pe numele meu? Sau cum se procedeaza? (vezi toată discuția)