Lucrez din 09.nov.2013 la o firma si pt.ca 9 a picat sambata (programul este un pic neconventional 24 de ore cu 48 de ore), mi s-a intocmit contract din 11.nov. 2013 (luni).
In 05.03.2014 mi-am dat demisia cu acordul ambelor parti, semnata de patron.
Urmare unei discutii intre mine si patron, am revenit la lucru, mi s-a spus sa fac cerere de concediu pt. 3 zile (1 tura lucrata), aferente lui 2013. Mi s-a spus ca merg in continuare pe acelasi contract. In 12.03.2014 am nevoie de o adeverinta si mi se spune ca mi s-a desfacut contractul, si mi s-a facut altul.
Am cerut banii pe cele 3 zile de concediu aferente 2013 si 2 saptamani lucrate si neplatite, la inceputul contractului.
Mi s-a explicat (bla bla bla) ca de fapt, eu acum primesc banii intregi, la inceput de contract nou, si peste 2 saptamani cu 5 zile mai putin. NU INTELEG! Ce inseamna asta?
E corect asa? Cum ar trebui sa fiu platita? Ce drepturi am, va rog? Multumesc!
Contractul de munca trebuia inregistrat de pe data de 07.11.2013.Se inregistreaza cu cel putin o zi lucratoare inaintea inceperii activitatii.
In urma demisiei trebuia sa primiti decizia de incetare contract de munca.
Daca ati revenit trebuia intocmit un nou contract de munca in conditiile descrise mai sus.
Banii pe concediul de odihna neefectuat in 2013 trebuiau platiti odata cu lichidarea contractului din 05.03.2014.
Solicitati firmei 1 exemplar al contractului de munca (nou),decizia de incetare la contractul vechi si 1 exemplar al contractului de munca vechi daca nu aveti deja.
Totodata solicitati o copie dupa inregistrarea contractului de munca in REVISAL-registrul de evidenta al salariatilor.
Va multumesc mult pentru raspuns. Nu am primit lichidarea pentru vechiul contract...nici nu am stiut ca mi l-au desfacut :( nu stiu cand aveau de gand sa ma anunte..am cerut o adeverinta si mi s-a spus ca nu am dreptul..inca. Si asa am aflat ca nu mai am contract. Ulterior, la jumatate de ora, am primit o decizie si un contract nou, asemanator cu cel vechi..datat 13.03.2014, in conditiile in care eu am mai lucrat 3 zile intre 9-12 martie a.c. Eu asa as dori...daca au facut alt contract (fara ca eu sa stiu, pt.ca vorbisem la telefon cu patronul sa ma intorc la serviciu), doresc lichidarea (nu am fost platita 2 saptamani in noiembrie si nu mai vor sa recunoasca) si 3 zile de concediu aferente 2013. Ma insel eu? Si-au permis, inclusiv, sa ma faca nebuna si complicata...nu stiu cum sa procedez...Multumesc.
Ce ma sfatuiti?
flower_eu_ele
Vreau sa imi schimb locul de munca, si vreau sa stiu prin ce modalitate sa solicit desfacerea vechiului contract de munca. Eu asi dorii trasfer sau lichidare ... (vezi toată discuția)