avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce ma sfatuiti?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce ma sfatuiti?

Vreau sa imi schimb locul de munca, si vreau sa stiu prin ce modalitate sa solicit desfacerea vechiului contract de munca. Eu asi dorii trasfer sau lichidare la zi si nu preaviz.
Ce consecinte negative asi putea intampina daca SC nu doreste asta.
cum asi putea proceda?
Cel mai recent răspuns: Alina Tabara , Consilier juridic 10:51, 16 Octombrie 2009
Buna seara. Institutia transferului nu mai exista in dreptul muncii din 2003. Puteti sa depuneti o cerere de incetare a contractului de munca cu acordul partilor. Angajatorul trebuie sa fie de acord cu cererea dvs. Daca nu este de acord, puteti pleca doar prin demisie, cu respectarea preavizului legal. Daca mai aveti ceva zile de concediu odihna, puteti sa solicitati angajatorului sa va permita sa le efectuati pe perioada preavizului.
Multumesc de raspuns

cum se procedeaza cu lichidare la zi, pt.ca nu asi vrea preaviz?
ar putea sa ma dea in judecata?
C.o. nu mai am pt.ca m/am pregatit pentru acest moment.


Nu cunosc conceptul de "lichidare la zi". Si nu inteleg care ar fi motivul pentru care v-ar da angajatorul in judecata.
Stati de vorba cu angajatorul, poate vrea sa plecti prin acordul partilor incepand de maine.daca nu va intelegeti depuneti demisia , dar trebuie sa faceti preavizul...
pentru incetarea c.m. unilateral asi putea motiva o culpa a angajatorului intrucat nu cred ca vor fi de acord cu incetarea contractului de munca prin acordul partilor.

Alte discuții în legătură

Cum se demisioneaza? tundi tundi am o problema,va rog sa ma ajute cineva. lucrez la o firma de 1 an si acum vreau sa demisionez (vezi toată discuția)
Este posibil??!??! georgika georgika Vreau sa plec de la firma unde lucrez...intre timp eu am depus CV pt un alt job, vreau sa stiu in momentul in care o sa fiu chemata la celalalt job (God help ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)