Ma confrunt cu urmatoarea situatie: acum 3 saptamani am vandut o masina prin tatal meu, propietarul este sotul, dar a semnat tatal meu in locul lui, la vanzator. Noi nu locuim in acelasi oras cu tatal, el s-a ocupat de vanzarea ei. La cateva zile dupa vanzare, sotul s-a dus la fisc, a facut toate demersurile sa scoata masina de pe rol (cerificat fiscal, etc) si i-am trimis toate actele tatalui pentru a le inmana noului propietar. Acesta a inceput sa ne spuna ca n-ar mai vrea masina, ca daca se poate s-o cumpere pe a tatalui meu si sa-i mai dam din bani inapoi... Banii nu-i mai putem inapoia, s-au dat pe o alta achizitie. Toate actele masinii sunt la el si ne-a comunicat la telefon c-o va trece la rolul lui, dar nu ne-a trimis niciun act doveditor. Astazi tatal meu a primit o "invitatie" la un cabinet de mediere. Se mai poate razgandi dupa atatea zile? Ce putem sa facem pentru a fi siguri ca si-a trecut masina la el si nu ne mai afecteaza pe noi in niciun fel ( impozit, amenzi)?
Am inteles ca trebuia sa-i semnam pe certificatul de inmatriculare ca i-am predat-o. Este obligatoriu acest lucru?
Va rog mult ajutati-ma cu un sfat, parere. Daca mai aveti nevoie de alte detalii va rog sa-mi spuneti.
in mod normal, nu se mai poate razgandi, daca a semnat contractul de vanzare - cumparare, ba mai mult, a si luat masina. faptul ca nu ati mentionat pe certificat faptul ca i-ati vandut nu anuleaza in niciun fel efectele contractului de vanzare cumparare.
Daca exista incheiat document legal fie prin notar fie prin unitate specializata.cumparatorul nu se poate reveni asupra tranzactiei sau daca apreciaza ca a fost prejudiciat i interesele personale poate promova actiune in instanta pentru recuperare prejudiciu
Cum poate motiva ca a fost prejudiciat? Masina este second hand, poate sa motiveze ca are nu stiu ce probleme, ca doar nu e o masina noua, dar, dupa parerea mea, ar fi trebuit sa stie de aceste lucruri inainte de a o cumpara, chiar a vazut-o de mai
In principiu sunt anumite vicii care nu pot fi descoperite cand cumperi masina. Daca asemenea vicii sunt esentiale atunci cumparatorul poate da inapoi masina.
Am inteles ca a avut acelasi model de masina si a facut un grav acceident, paguba totala. Daca in acest timp, de cand a luat masina noastra, a inlocuit piesele sau ceva de acest gen. Eu mai am incredere sa iau masina inapoi??!!