Ma confrunt cu urmatoarea situatie: acum 3 saptamani am vandut o masina prin tatal meu, propietarul este sotul, dar a semnat tatal meu in locul lui, la vanzator. Noi nu locuim in acelasi oras cu tatal, el s-a ocupat de vanzarea ei. La cateva zile dupa vanzare, sotul s-a dus la fisc, a facut toate demersurile sa scoata masina de pe rol (cerificat fiscal, etc) si i-am trimis toate actele tatalui pentru a le inmana noului propietar. Acesta a inceput sa ne spuna ca n-ar mai vrea masina, ca daca se poate s-o cumpere pe a tatalui meu si sa-i mai dam din bani inapoi... Banii nu-i mai putem inapoia, s-au dat pe o alta achizitie. Toate actele masinii sunt la el si ne-a comunicat la telefon c-o va trece la rolul lui, dar nu ne-a trimis niciun act doveditor. Astazi tatal meu a primit o "invitatie" la un cabinet de mediere. Se mai poate razgandi dupa atatea zile? Ce putem sa facem pentru a fi siguri ca si-a trecut masina la el si nu ne mai afecteaza pe noi in niciun fel ( impozit, amenzi)?
Am inteles ca trebuia sa-i semnam pe certificatul de inmatriculare ca i-am predat-o. Este obligatoriu acest lucru?
Va rog mult ajutati-ma cu un sfat, parere. Daca mai aveti nevoie de alte detalii va rog sa-mi spuneti.
Chiar daca s-a razgandit actul juridic incheiat fiind un act translativ de proprietate ii confera dreptul de proprietate.
Simplul fapt ca s-a razgandit nu ii da dreptul de a primi banii inapoi.